Dat 2022 behoorlijk stormachtig is begonnen mag geen verrassing zijn. We hebben dit jaar een zeer uniek natuurverschijnsel meegemaakt namelijk, dat er maar liefst drie heftige stromen achter elkaar zijn aangeraasd. Een van de meest gemelden schades na een storm zijn dakpannen, maar ook schuttingen voeren de top 10 van schades hoog aan. Ben jij de pechvogel die opzoek moet gaan naar een nieuwe schutting? Verdiep je dan eens in een tuinscherm van composiet. Wij geven jou alvast een aantal voordelen en daarmee stof om overna te denken.
Wat is een composiet tuinscherm?
Een composiet tuinscherm, is een tuinschermvan composiet. Dat was even een opwarmetje natuurlijk, want tot zover klinkt het erg logisch. Een compotiete tuinscherm bevat verschillende soorten kunststof. 40% is gemaakt van gerecyled kunststof en dat is een zeer milieubewuste keuze aangezien normaal kunststof niet uit gerecyled materiaal bestaat. Doordat er verschillende soorten kunststof worden gebruikt met een combinatie van versterkingsvezels is composiet extreem sterk. Zo kun je composiet behalve in tuinschermen ook vinden in racefietsen, windmolens en zelfs boten.
Ga je voor 19 of 21 planken?
Een belangrijke keuzes die je moet maken tijdens het aanschaffen van een nieuwe tuinscherm is hoeveel composiete planken je wilt. Een scherm van 19 planken is meer open en hierdoor is er vanaf de tuin meer zicht naar buiten. Nadeel hiervan is dat er dus ook meer zicht van buiten de tuin naar binnen zal zijn. Met 21 planken is dat probleem opgelost. Je hebt een strak afgewerkte tuinscherm waarin het zicht zo goed als afgeblokt is. 19 of 21 planken verschilt wel weer in prijs, dus kosten/privacy zou je zelf moeten afwegen.
Hoelang gaat een tuinscherm van composiet mee?
Aangezien we nu weten dat een composiete tuinscherm eigenlijk uit kunststof bestaan is het wel belangrijk om te weten hoelang zo’n tuinscherm dan meegaat. Met deze gegevens kun je pas de terugverdien tijd gaan berekenen op een houten schutting. Behalve dat een composiet tuinscherm onderhoudsvrij is (alleen zo nu en dan eens reinigen met een doekje) gaat deze ook nog eens 20 jaar mee! Neem dus in je berekenen ook zeker het jaarlijkse potje vernis mee wat je op je houten schutting moet smeren. En al helemaal niet vergeten de uren die je besteed aan het vernissen van je schutting. Die tijd had je ook al lekker in de tuin kunnen zitten.
Conclusie
Eigenlijk zijn er alleen maar voordelen aan het nemen van tuinscherm of schutting van composiet. Je hoeft geen onderhoud meer te plegen zoals jaarlijks verven en dat scheelt je tijd en geld. De initeele aankoop zal wat duurder zijn, maar als je de huidige stormschade opgeeft aan de verzekering dat dek je hiermee al weer een deel van de kosten af.
Er zijn ook composieten tuinschermen
Bekijk onze andere artikelen
Wat is een Mobiele Telefoon voor Ouderen?
Een mobiele telefoon voor ouderen biedt een eenvoudige en praktische oplossing voor senioren die graag [...]
Hoe regel je de ventilatie in de badkamer?
Het goed ventileren van de badkamer is hard nodig omdat vocht en schimmel veel problemen [...]
Handige tips voor bij het schoonmaken
Schoonmaken hoort bij het dagelijks leven, maar het kan soms tijdrovend en vermoeiend zijn. Iedereen [...]
Schoenzool lijmen: De slimme oplossing voor duurzaamheid en besparing
Heb je ooit meegemaakt dat je favoriete paar schoenen uit elkaar begint te vallen? Vooral [...]
Klussen in interieur: maak van je huis een thuis
Klussen en interieur gaan hand in hand als het aankomt op het creëren van een [...]
5 tips voor een knusse woonkamer, in de zomer en winter
Het creëren van een knusse woonkamer is niet alleen belangrijk in de wintermaanden, maar ook [...]
Schoenzool lijmen: De slimme oplossing voor duurzaamheid en besparing
Heb je ooit meegemaakt dat je favoriete paar schoenen uit elkaar begint te vallen? Vooral [...]
4 Slotenmaker Hacks die je dagelijks leven revolutioneert
Wat is nou sleutelwijsheid? Zijn er een paar hacks die zo briljant zijn, dat ze [...]