5 tips voor een knusse woonkamer, in de zomer en winter 

Het creëren van een knusse woonkamer is niet alleen belangrijk in de wintermaanden, maar ook in de zomer wil je je thuis comfortabel en uitnodigend voelen. Hier zijn vijf tips om je woonkamer het hele jaar knus en gezellig te maken, ongeacht het seizoen. 

1. Seizoensgebonden decoratie 

Pas de decoratie in je woonkamer aan op het seizoen. In de winter kun je kiezen voor warme kleuren, pluche kussens en dikke dekens om een gezellige sfeer te creëren. In de zomer kun je lichtere kleuren, luchtige gordijnen en frisse bloemen gebruiken om een lichte en uitnodigende sfeer te creëren. 

2. Creëer een focal point met een 3 zijdige sfeerhaard 

Een andere geweldige manier om een knusse sfeer te creëren in je woonkamer is door een 3 zijdig sfeerhaard toe te voegen. Deze moderne haarden hebben glazen panelen aan drie zijden, waardoor je vanuit verschillende hoeken kan genieten van de vlammen. Plaats de haard in het midden van de kamer of tegen een muur om een gezellige en warme sfeer te creëren, die uitnodigt om lekker bij elkaar te zitten. 

3. Maak verschillende zones 

Door ervoor te zorgen dat je de ruimte opdeelt in verschillende gebieden in de woonkamer, wordt de ruimte een stuk spannender en gezelliger. Je maakt op deze manier namelijk meerdere ruimtes in één grote ruimte. Die ruimtes kun je vervolgens weer individueel benaderen op je eigen manier, maar let op: zorg wel voor eenheid! Denk hierbij aan een zithoek, een werkplek, een eethoek, een kinderhoek en een leeshoekje. Bedenk vervolgens ook waar welke zone komt en ga bewust aan de slag met het indelen van je grote woonkamer. Uiteraard hoeft niet elke hoek een uitzicht naar buiten te hebben, maar een werkplek of eetplek misschien weer wel. 

4. Scherm de zones af 

Met behulp van bijvoorbeeld een vloerkleed of misschien wel een hoekbank kun je optisch een eilandje creëren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met schuifdeuren, kamerschermen of grote boekenkasten de ruimte te verdelen. Het voordeel van vloerkleden is dat je hiermee veel sfeer en knusheid aan een ruimte geeft. Daarnaast kan een vloerkleed de ruimte verdelen, maar ook nog eens het geluid dempen en zorgen voor een betere akoestiek. 

5. Zorg voor eenheid 

Hoe je het ook wendt of keert. Het is gewoon belangrijk om te zorgen voor eenheid. De eenheid zorgt er namelijk voor dat een kamer knus wordt. Door dezelfde kleuren, materialen en stijl door te voeren in de gehele ruimte creëer je harmonie. 

Indien je twee stijlen op een mooie manier kunt combineren kun je natuurlijk best het zithoekje en de werkplek een andere stijl geven. Het beste kun je voor drie of vier tinten kiezen die in verschillende schakeringen toegepast kunnen worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *