3 trends op watersportgebied

Wij Nederlanders zijn echte watermensen. Dat is niet zo gek, we zijn ook voor een groot gedeelte omringd met water. Van jongs af aan zoeken we bij mooi weer al snel het water op. Steeds vaker beoefenen we dan ook watersporten als windsurfen en verschillende varianten hierop. Wat de trends zijn op watersport gebied? Wij vertellen je er drie!

Kitesurfen

Al een aantal jaren enorm populair onder watersporters is kitesurfen. De snelheid, hoogte en spanning maakt dat kitesurfen enorm populair is. Met kitesurfen heb je een vlieger (kite) die zorgt dat jij op je board vooruitkomt. Kitesurfen kan alleen gedaan worden bij voldoende wind. Al staande op je board, maak je snelheid door met je kite wind te vangen. Bij voldoende wind, is het ook mogelijk om sprongen van soms wel enkele meters hoog te maken. De uitdaging en de spanning maakt dat menig watersporter wel eens of meerdere keren is wezen kitesurfen.

Wingsurfen

Wingsurfen is nog niet zo groot als kitesurfen, maar neemt in rap tempo toe aan populariteit. Wingurfen in een relatief nieuwe watersport die de nodige spanning en uitdaging met zich meebrengt. Wingurfen is een combinatie van kitesurfen en ouderwets windsurfen. In plaats van een kite hoog boven in de lucht, heb je een losse vlieger (wing) dicht bij je. Door de wing voor je te houden, vang je wind en kom je in beweging. Hoe meer wind er staat, hoe sneller je kan gaan. Veel wingsurfers monteren een foil onder hun board. Bij voldoende snelheid komt het board uit het water en zweef je als het ware boven het water. De unieke ervaring van boven het water zweven, maakt dat veel watersporter deze trend uitproberen.

Foilen

Foilen is de derde watersport trend en is goed te combineren met andere watersporten. Met een foilboard kan je flink snelheid maken en kom je bij voldoende snelheid boven het water te zweven. Een foilboard is een speciaal surfboard met daaronder een hydrofoil. Een hydrofoil is een vin die zorgt dat je snelheid en hoogte maakt. Foilen is goed te doen bij weinig wind. Er is wel wat ervaring voor nodig. Door een bepaalde pomptechniek, maak je zelf snelheid en hoogte met het board. Maar je kan het ook goed combineren met wingsurfen en kitesurfen. Vandaar dat foilen en foil boards enorm populair zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *