Thuis tosti’s maken: wat heb je nodig?

De lekkerste tosti maak je uiteraard in een koekenpan! En nee het is natuurlijk niet de gezondste manier om een tosti te maken, maar zeker wel de lekkerste manier. Een tosti hoort heerlijk krokant te zijn met vers geroosterd boord. Ook horen de ham en kaas gloeiend heet te zijn en moet de kaas smelten. Dan is het aan jou of je er een beetje ketchup of curry bij doet.

Koop stevig brood

De voorkeur voor de kleur van het brood is geheel aan jou, ben je gek op bruin dan koop je bruin brood en ben je meer van wit dan koop je witbrood. Wel is het handig om een heel brood te kopen zodat je dikke plakken kunt snijden. Te dun is niet lekker en te dik is niet goed, dan smelt de kaas namelijk minder goed. Het allerbelangrijkste is dat je brood heerlijk vers is. Je kunt natuurlijk ook zelf het brooddeeg laten bakken zodat je brood nog verser is.

Jonge kaas

Bij sommige gerechten zorgt de toevoeging van geraspte kaas voor een rijkere smaak. Het kan echter lastig zijn om kaas op deze manier perfect te raspen, daarom is het misschien beter met andere kazen. Over het algemeen is het hoe jonger de kaas hoe beter de kaas smelt. Daarom is het aan te raden om jonge kaas te gebruiken voor je tosti.

Geen boter

Ik probeer geen boter op mijn tosti te smeren. Het is niet bepaald het gezondste om te eten, maar af en toe heb je gewoon een heel goed en lekker broodje nodig en dat zou ook moeten.

Voorbereiding

Dan kun je nu dat perfect samengestelde broodje in de pan leggen. Verwarm de pan goed op laag of middelhoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de tosti tot hij goudbruin is. Doe nog wat boter in de pan en bak nog even mee. U wilt een deel van de sandwich aandrukken zodat deze niet te veel op de randen opkrult.

Croque Monsieur

Als je zoveel plezier hebt, kun je er zelfs een Croque Monsieur van maken. Hiervoor moet je eerst een bechamelsaus maken. Als je die afhebt kun je een tosti maken zoals gewoon, maar vlak voordat ze klaar zijn leg je er een flinke laag bechamelsaus overheen en leg je de tosti’s onder een gril. Hier heb je uiteraard een echte croque monsieur machine voor nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *