Waarom is thee plots zo populair geworden?

Wat verkies jij, koffie of thee? Het blijkt dat mensen gemiddeld 100 liter thee per jaar drinken. Als je een kantoor met een keuken hebt, waarom zou je er dan niet meer van gaan drinken? Zeker als het net zo gezond is als water. Groeit de interesse in thee tegenwoordig niet?

We drinken steeds meer thee

Aangezien steeds meer mensen thee drinken, is dat helemaal waar. Gemiddeld 2% van de mensen drinkt een extra kopje per jaar. Er zijn ook wat meer vrouwen dan mannen die thee drinken – 57% van de theedrinkers is vrouw volgens Koffie & Thee Nederland.

Theedrinken past in gezonde leefstijl

Een gezonde levensstijl inclusief beweging, weinig stress en een gevarieerde voeding zijn belangrijke aspecten om te creëren. Thee maakt daar deel van uit, want het is de Schijf van Vijf. Je hebt je dit misschien niet gerealiseerd, maar het drinken van thee kan je risico op een beroerte juist verlagen. Daarnaast kan het drinken van drie kopjes groene thee per dag ook helpen om het LDL-gehalte in het bloed te verlagen. Zwarte thee heeft nog andere voordelen – het kan bijvoorbeeld ook helpen de bloeddruk te verlagen en uw risico te verminderen.

De beste smaak met de juiste temperatuur

Als we meer thee drinken, willen we de beste smaakbeleving! Dat betekent dingen als brouwen met de juiste watertemperatuur. De basisregel is dat zwarte thee gezet moet worden met 100°C water en groene melanges tussen 60°C – 80°C water. Als je zwarte thee zet met water van 140 °C, zal het catechinegehalte niet zijn volledige potentieel bereiken en zal je kopje thee zwakker smaken.

Tea of Life: Fairtrade voor fijnproevers

Steeds meer mensen proberen nieuwe soorten thee uit en goede thee van hoge kwaliteit is nu eenmaal niet meer zo gemakkelijk te vinden als vroeger. Met zoveel nieuwe mensen die de wereld van thee verkennen, is het creëren van een fairtrade-type thee een geweldige manier om die klanten aan te spreken die gretig op zoek waren naar een milieuvriendelijk product in hun eigen nichemarkt. De laatste tijd spelen we met verrassende smaakmixen. Kortom, duurzame & gezonde thee om je de dag door te helpen. Nieuwsgierig? We vertellen je er graag meer over tijdens een gesprek onder het genot van een kopje thee (of koffie of water).

Online thee kopen is de manier om aan je thee te komen. Online zijn er namelijk veel meer soorten thee verkrijgbaar. Wil je meer weten over alle soorten thee en welke thee je waarbij kunt drinken? Lees dan eens een theeblog van de website Thee.be. Zij kunnen meer vertellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *