Dagje weg: leuke tips in Antwerpen

Antwerpen is een geweldige stad voor een dagje of weekendje weg. Naast de normale topattracties is er altijd wel iets nieuws te ontdekken &vergaderen & winkelen die-hards stellen ook nooit teleur. Antwerpen heeft veel te bieden op het gebied van toerisme, zoals vervoer, bezienswaardigheden, musea en hotels. Dit artikel geeft je het beste advies over alles wat met Antwerpen te maken heeft.

Stadsbrouwerij de Koninck

Een rondleiding door de brouwerij geeft je een kijkje in de geschiedenis van het bier van De Koninck. Je zult alles over het proces kunnen leren, zien hoe het wordt gemaakt en begrijpen wat er komt kijken bij het omzetten van graan in alcohol. Maak er een leuke en smakelijke tijd van als je in Antwerpen bent!

Shoppen in Antwerpen

Antwerpen is een echte winkelstad. In het centrum zijn tal van leuke winkels te vinden. De straat waar je eigenlijk had moeten zijn is de Meir. Als je op zoek bent naar modemerken, is het de moeite waard om deze straat te bezoeken. Je vindt ze hier, zoals H&M en Zara. De Stadsfeestzaal is een winkelcentrum in het stadscentrum van Antwerpen, met verschillende kleine winkels en boetiekjes in de zijstraten. Het is ook de eerste zondag van de maand, dus kom ook die dag langs voor fantastische aanbiedingen. Meer informatie op alle winkels in Antwerpen kun je vinden op winkeleninantwerpen.eu.

Het centraal Station

De binnenkant is een echt bezoek waard en de buitenkant is een geweldige plek om een pauze te nemen van het centrum. Je zult langer moeten blijven als je het eenmaal hebt gezien!

De dierentuin in Antwerpen

Er zijn veel interessante dingen te zien in de Antwerpse Zoo, die op 21 juli 1843 werd geopend. Het ligt naast het Amtrak-station en is niet erg groot. De dierentuin biedt bezoekers een geweldige ervaring!

Het Antwerps museum

De Antwerpse Musea is een van de meest bezochte musea in België. Het toont kunst uit oude beschavingen, maar ook artefacten uit de wereld van vandaag. De collectie schilderijen is permanent tentoongesteld, terwijl de rest om de zes maanden wordt gerouleerd. Het Antwerpen Museum is een geweldige plek om te bezoeken als je van kunstgeschiedenis houdt of een kijkje wilt nemen in het verleden van Europa. De collectie van het museum is uitgebreid en divers, dus voor ieder wat wils!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *