Corona proof uitjes – wat kun je doen?

Corona proof uitjes

Nederland, wat hebben we eigenlijk een mooi land, toch? We hebben altijd een hoop te klagen en doen we net alsof we het ontzettend slecht hebben. Toch leven we stiekem in een prachtig land waar je super leuke dag tripjes kan doen met, je partner, gezin, vrienden en familie. Er is ontzettend veel te beleven in Nederland.

Vorig jaar trof de corona pandemie echter ook het toerisme in Nederland. De wereld paste zich aan het nieuwe normaal aan. Mensen bleven binnen zoals gevraagd door de overheid en hielden zich goed aan de regels. Nu in 2021, als meer dan 50% al is gevaccineerd, willen mensen toch weer corona proof uitjes maken en als u van plan bent om op vakantie te gaan, is Nederland de ultieme bestemming voor 2021! Op vakantie in en buiten Europa blijft toch spannend en waarom onnodig risico lopen als Nederland zoveel te bieden heeft.

Dit artikel is geschreven om je een aantal tips te geven wat je kan doen als leuk uitje tijdens de corona pandemie.

Corona proof uitjes met je partner

Ben je al lange tijd samen of misschien zelfs al getrouwd, dan is het leuk om samen weer eens oude herinneringen op te doen. Doe je eerste date opnieuw, of ga terug naar de plek voor je voor het eerst gezoend hebt. Duik in het zwembad of in het meer waar jullie altijd zoveel lol hebben gehad. Dit type uitje is bijna kosteloos, maar geeft zoveel meerwaarde in jullie relatie.

Zoek je het wat verder van huis (daar ga ik dan even van uit), dan zijn er nog genoeg romantische uitstapjes te maken. Verras je partner bijvoorbeeld met een van de volgende corona proof uitjes:

  • Plan een dagje Keukenhof en bekijk de prachtige tulpenvelden.
  • Maak een privé boottocht door de grachten van Amsterdam. Plan dit ’s avonds en je zult niet weten wat je meemaakt!
  • Plan een wandeling of fietstocht door de Veluwe.
  • Bekijk de pittoreske oude molens van Kinderdijk.
  • Natuurlijk de eeuwenoude toeristentrekker, een romantische boottocht in Giethoorn voor twee.

Een huwelijksreis in Nederland herbeleven wordt een onvergeetbare reis die jullie beiden de rest van jullie leven zullen koesteren.

Corona proof uitjes met je gezin

Kinderen die al maandenlang aan je hoofd aan het zeuren zijn dat ze zich dood vervelen. Het is helaas veel ouders overkomen het afgelopen jaar. Nu er steeds meer mag is het leuk om weer met het gezin op stap te gaan. Maar waar kun je die stuiterballen van kinderen nou het beste mee naartoe nemen?

Als we gaan kijken naar de provincie waar je de meeste kindervriendelijke activiteiten kunnen doen, dan kom je toch al snel uit in Brabant! Helaas voor de andere provincies, jullie moeten wat verder rijden. Behalve een leuke dag op een van de campings van Peter Gillis zijn er gelukkig nog genoeg andere activiteiten te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende corona proof uitjes:

  • Dag naar de Efteling
  • Op avontuur in safaripark Beekse Bergen
  • Skiën in de Skidome van Rucphen
  • De Ontdekfabriek in Eindhoven
  • ZooParc Overloon in het zelfgenoemende plaatsje Overloon

Deze opties zijn natuurlijk leuk voor de allerkleinste. Heb je een paar pubers thuis zitten die smeken om wat meer adrenaline dan is bungeejumpen vanaf de Pier in Scheveningen ook ontzettend gaaf om te doen. Maak je er gelijk een lekker dagje strand van.

Voor de rustige kinderen die al die activiteiten wel prima vinden en ook graag zien dat hun ouders een leuke dag hebben (zijn die er?) is een stadswandeling door Haarlem zeker aan te raden. Het heeft een van de beste winkelplekken van Nederland en er zijn genoeg historische bezienswaardigheden te bekijken.

Corona proof uitjes met vrienden

Met vrienden wil je ook wel weer eens wat anders doen dan bier drinken op de bank en game of bordspelletjes doen. Het is nu tijd voor wat spanning in Nederland, want het is een corona proof uitje met je vrienden.

Een aanrader om met vrienden te gaan ondernemen is bijlen gooien! Ontzettend simpel, maar het vergt toch behoorlijk wat skills om de bijlen goed in het bord te krijgen. Aan jouw de keuze of je een bierproeverij voor het gooien van bijlen doet of misschien beter en verstandiger om het erna pas te doen.

Ben je een sportieve vrienden groep die wel van wat uitdaging houden. Rij dan naar Groningen en beklim samen met je vrienden het vrijstaande en hoogste gebouw ter wereld. Je leest het goed, het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld! Laat voor deze activiteit zeker het bier van te voren maar even staan.

Dagje uit voor jezelf tijdens de corona pandemie

Moet je nog erg wennen aan alle vrijheden en wil je vooral weer even tijd voor jezelf, maar dan wel buitenhuis? Logisch en er zijn genoeg uitstapjes die je kunt doen om helemaal tot rust te komen. Nederland is een van de beste landen om je chakra’s te openen en balanceren door middel van chakra healing. Klinkt erg zweverig, maar als jij daar behoefte aan hebt kan dit erg goed helpen.

De schoonheid van Nederland stelt je in staat om over het leven na te denken. In Nederland kun je surrealistische ervaringen opdoen in stedelijk Amsterdam. Je kunt terecht bij Jordaan’s en Concert Gebouw. Je zal je onmiddellijk weer jong voelen.

Door een dag helemaal tot jezelf te komen, zal je in staat zijn om de dagelijkse werkzaamheden in het leven weer met frisse zin uit te voeren.

Bezoek een stad in Nederland – Corona proof

Ook de stedelijke touch van Nederland is spectaculair. De hoofdstad Amsterdam biedt schilderachtige aanzichten van grachten samen met de Amstel. In deze Nederlandse hoofdstad mag je het Vincent Van Gogh Museum, het Anne Frank Museum en de prachtige schilderijen van Het Rijks Museum niet missen. Bovendien kun je een wandeling maken bij de Grachten Gordel.

Naast Amsterdam moeten we ook zeker de schoonheid van Rotterdam niet onderschatten. Deze stad herbergt ’s werelds grootste en drukste haven en de Maas loopt door de stad wat het een wereld stad maakt. Bovendien is dit de meest dynamische stad van Nederland, de architectuur is van het hoogste niveau en je zal onder de indruk zijn van de hoge en moderne gebouwen. Ook heeft de stad een actief nachtleven.

Al deze ervaringen in Nederland zijn veilig tijdens de Covid-19-pandemie. Omdat de meeste van deze coronaproof uitjes zich op open plaatsen met een gezonde omgeving bevinden. Dit stelt u in staat om plezier te hebben en te koesteren zonder angst om besmet te raken. U moet zich echter houden aan de corona maatregelen. Neem geen enkel risico. Blijf veilig en geniet van Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *