Culinair genieten bij onze Oosterburen

Iedere vakantie is de lokale cuisine toch weer een hoogtepunt van mijn reis. Graag ontdek ik alle culinaire hoogstandjes van het land of de regio waar ik naar toe ga. Bij een reis naar Duitsland denk je misschien niet meteen aan eten. Onze oosterburen hebben echter enorm veel culinaire verassingen die je niet mag missen tijdens je vakantie op eenvakantiepark in Duitsland. Een aantal hoogstandjes:

Culinaire hoogtepunten, meer dan alleen schnitzels en braadworst

Denk je aan Duits eten, dan denk je aan braad-, curryworst, en schnitzels. Ook ik maakte deze fout. Natuurlijk zijn deze typische producten te vinden in de Duitse restaurants. Tijdens je verblijf moet je dit ook zeker eens proeven, want het is zo lekker. Toch heeft de Duitse cuisine meer te bieden. In Duitsland kom je zeker tot een culinair hoogtepunt. Alleen Frankrijk kent meer restaurants met een Michelinster. Van de streekgebonden, klassieke keuken tot ene moderne internationale keuken. Alle keukens en stijlen kom je tegen in Duitsland. En dat op sterrenniveau!

Biercultuur, ideaal voor een vriendenweekend

Iedereen kent natuurlijk de beelden van feestende Duitsers in lederhosen waar men grote pullen bier drinkt en op tafels danst. Deze kenmerkende feesten worden nu zelfs in Nederland gehouden. Wisten jullie ook dat er 500 jaar geleden, de oudste warenwet ter wereld aangenomen is genaamd het “reinheitsgebot”? Deze wet zegt dat bier alleen van gerst, hop en water gemaakt mag worden. Je kunt dus wel stellen dat Duitsland een echt bierland is, en dit proef je ook. Inmiddels mag men in Duitsland ook andere exotischere bieren brouwen. Toch kiezen veel brouwerijen nog voor de oude, traditionele receptuur. Ideaal om met je vrienden of vriendinnen een bierproefweekend te houden tijdens jullie verblijf.

Natuurlijk is een vakantie tijdens het Oktoberfest een aanrader voor iedereen die van bier houdt. Lekker genieten met je vrienden in de grote tenten in bijvoorbeeld München. In andere maanden bezoek je een van de vele biergartens, waar brouwerijen hun bieren buiten schenken.

De perfecte reisbestemming

Met een overnachting in Duitsland maak je jouw culinaire reis compleet. Geen zorgen maken over de terugreis, wie mag er drinken en wie is de bob? Vanuit een luxe vakantiehuis of op een van de vele vakantieparken in Noordrijn Westfalen of Sauerland ben je in no-time waar je moet zijn. Een weekendje weg of een langere vakantie, genieten van de Duitse keuken, op loopafstand van de beste restaurants. Een culinaire reis kan best dichtbij gevonden worden. En in Duitsland zal het je zeker lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *