Verjaardag vieren in Corona tijd – Vieren is net zo leuk!

Corona heeft ons land ondertussen al 1,5 jaar in de ban. Hoeveel verjaardagsfeestjes heb je al wel niet gemist. Het zijn toch de belangrijkste activiteiten om familieleden te zien, die je buiten verjaardagen niet tegenkomt. Hoe kun je jouw verjaardag vieren in Corona tijd vraag je je af? Nou het is gewoon hartstikke goed mogelijk! Mits je wel aan een paar voorwaarde voldoet.

Welke voorwaarde er zijn om je verjaardag te kunnen vieren in Corona tijd hebben wij voor jou op een rijtje gezet!

Kleinschalige verjaardag vieren in Corona tijd

Het vieren van je verjaardag in corona tijd hoeft natuurlijk geen uitbundig feest met BBQ, harde muziek en tot laat in de nacht. Het gaat erom dat mensen aan jou gedacht hebben en je over het (of je) leven hebt kunnen bijpraten. Houd jouw verjaardag daarom ook kleinschalig. Nodig alleen mensen uit die dichtbij je staan (niet letterlijk natuurlijk) en beperk je verjaardag tot een paar uurtjes. En indien mogelijk vier je verjaardag in de buitenlucht.

Virtueel je verjaardag vieren in Corona tijd

Wil je een rustige verjaardag en nodig je toch liever niemand uit. Vier je verjaardag in Corona tijd dan virtueel! Helemaal hot in 2021 en een van de weinige manieren om elkaar toch te kunnen zien. Spreek dan met je genodigde van te vieren af hoe je het feestje wilt houden. Gaat het bijvoorbeeld om je kind die veel van Lego houd, plan dan een virtueel feestje in de thema Lego! Laat familieleden die een cadeau willen geven een mooie set opsturen. Dan kun je het tijdens de verjaardag steeds iets leuks geven aan je kind.

Zoom verjaardagsviering

Nodig familie en vrienden uit voor een Zoom, Teams of een ander platform. Alle tech aanbieders beschikken over gratis diensten, waardoor jij zonder enig probleem je verjaardag online kunt vieren.

Besluit je de verjaardag te vieren in Corona tijd, houd je dan hier aan:

1. Houd minimaal een meter afstand tot anderen
2. Draag een mondkapje in de verjaardag binnen is
3. Vermijd ineengedoken of slecht geventileerde gebieden
4. Nies in je elleboog
5. Maak je handen vaak schoon

Deze maatregelen verenigen een fatsoenlijk plan om jezelf en andere te bewaken en te zorgen dat je veilig een leuk feestje kunt houden.

Hoe maak je de verjaardag zo veilig mogelijk voor je gasten?

Als u het evenement niet kunt uitstellen, overweeg dan om het te organiseren in een buitengewoon goed geventileerde binnenruimte. Het virus dat COVID-19 veroorzaakt, verspreidt zich eenvoudig naar binnen, vooral in slecht geventileerde omgevingen. Buiten locaties zijn te allen tijde de beste keuze!

Maak uw evenement zo veilig als haalbaar voor gasten. Hou het klein en kort. Moedig mensen aan om een mondkapje te dragen en garandeer voldoende ruimte voor elke gast om te zorgen voor een minimum van 1,5 meter afstand van anderen. Zet voor je vrienden/gasten alle materialen binnen handbereik: Bied maskers, handen desinfecteermiddel op alcoholbasis of toegang tot zeep en water, tissues en vuilnisbakken met deksels die sluiten.

Feestreceptie

Als je je niet goed voelt of symptomen van COVID-19 vertoont, blijf dan thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *