5 redenen om te kiezen voor een bitumen dakbedekking voor een plat dak

De vooruitgang van dakbedekkingsdiensten en -ontwerp heeft de ervaring van huiseigenaars wereldwijd verbeterd. Gebruikmakend van moderne technologie en ondersteund door jaren van onderzoek, heeft moderne woningbouw geresulteerd in een verhoogd comfort voor huiseigenaren.

De meeste huiseigenaren worden in de eerste plaats aangetrokken tot een huis op basis van het comfort dat het kan toevoegen aan hun leven. Aangezien de inwoners van Almere in de zomer extra comfort nodig hebben, raden bouwkundigen over de hele wereld het gebruik van bitumen dakbedekking aan.

Gemodificeerde bitumen dakbedekking

Alvorens in te gaan op de voordelen van bitumen dakbedekking, moeten we eerst de belangrijkste kenmerken identificeren waardoor het zich onderscheidt van andere soorten dakbedekking.

In de jaren zeventig werden asfalt, modificeermiddelen en oplosmiddelen gebruikt in een verscheidenheid van dakbedekkingssystemen in heel Europa. De populariteit van gemodificeerde bitumen dakbedekking in het buitenland heeft ertoe bijgedragen dat deze dakbedekking zeer populair is geworden bij thuisgebruikers.

Het dakbedekkingssysteem vervangt weekmakers in standaardasfalt door met glasvezel versterkte modifiers om de duurzaamheid en sterkte van het mechanisme te garanderen.

Gemodificeerde bitumen dakbedekking is perfect voor daken met weinig of geen helling, of wat wij doorgaans “platte daken” noemen Er zijn twee manieren om het product aan te brengen: met behulp van de dakbrandmethode of door toevoeging van koudlijm. Wij raden aan twee rollen van het materiaal aan te brengen omdat dit de duurzaamheid versterkt en ervoor zorgt dat eventuele openingen van de eerste rol goed bedekt zijn.

Zomer en bitumen dakbedekking

De duurzaamheid en weerbestendigheid van het dakbedekkingssysteem zijn twee factoren die bijdragen tot de populariteit ervan bij de consument. Het extreem reflecterende karakter van het materiaal heeft iedereen verrast, omdat het tijdens warme zomerdagen zorgt voor verkoeling binnenin de structuur.

In de zomer houden warmteverlies en reflectie uw huis niet alleen koeler, maar ze besparen u ook geld op uw energierekeningen. Omdat de temperatuur nu duidelijk daalt, is er een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik.

Gemodificeerde bitumen dakbedekking doet het niet alleen uitstekend in de zomer, maar is net zo goed bestand tegen winterweer. Het product reflecteert warmte en is energiezuinig in alle seizoenen, waardoor het de beste keuze is voor huiseigenaren in Almere.

De voordelen van bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking onderscheidt zich niet alleen door zijn weerbestendige eigenschappen. Hieronder volgen enkele van de andere redenen voor het succes van dit dakbedekkingssysteem.

1. Bewezen prestaties

Europa is sinds de jaren 70 grote fan van bitumen dakbedekking. Het daksysteem heeft geleid tot een scherpe daling van het energieverbruik van de gebruikers die het systeem prefereerden.

De buitengewone efficiëntie van het product en de tevredenheid van de klant hebben geleid tot een aanzienlijke mond-tot-mondreclame in de bouwsector. Mond-tot-mondreclame en uitstekende feedback zijn goede indicatoren voor de doeltreffendheid van een product. Zowel de gemodificeerde bitumendakbedekking als de kosten per vierkante meter van nieuwe daken met dit materiaal zijn positief.

2. Waterbestendig

Vele lagen gemodificeerd asfalt op het dak kunnen helpen om het eeuwenoude chronische probleem van lekkende daken eindelijk te verhelpen. Een laag bitumen over een goed geïnstalleerd dak kan een lek in de toekomst voorkomen.

3. Duurzaamheid

Sommige van de andere dakbedekkingsystemen missen duurzaamheid. Maar hoewel het dakbedekkingssysteem alle kwaliteiten heeft die een gemodificeerd bitumen dakbedekkingssysteem te bieden heeft, verbleekt de duurzaamheid in vergelijking hiermee. Het superieure dakbedekkingssysteem heeft de perfecte mix van asfalt en synthetische rubber polymeren – het mengsel van deze twee ingrediënten verhoogt zowel de prestaties als de levensduur.

4. Flexibiliteit

In de zomer kan de hitte van Almere daken vernielen die niet gemaakt zijn om dergelijke weersomstandigheden aan te kunnen.

De hitte kan daken doen uitzetten en inkrimpen. Als een dak niet ontworpen is om deze weersveranderingen aan te kunnen, zal het zijn vorm verliezen. Gemodificeerde bitumen dakbedekking is flexibel en heeft een lage helling, wat betekent dat het niet zal veranderen door temperatuursveranderingen en ook niet zijn vorm zal verliezen in het proces.

Het flexibele karakter van het daksysteem is te danken aan de rubberachtige polymeren die een sleutelrol spelen bij de vorming van de oplossing.

5. Onderhoud en reparatie

Dakreparatie en -vervanging is altijd aan te bevelen, of de prestaties en de levensduur nu uitstekend zijn. Dakonderhoud en -reparatie zijn nodig om een lange levensduur te garanderen, zelfs als de prestaties en de duurzaamheid uitstekend zijn. Natuurlijke oorzaken zijn meestal verantwoordelijk voor dakschade, hoewel een storm of zware regenval ook de oorzaak kan zijn. Herstel van een bitumen dakbedekking resulteert in het herstel van het uiterlijk van het dak.

Gezien de hitte en de voordelen van gemodificeerde bitumen dakbedekking, hebben de inwoners van Almere geen andere keuze dan een dakdekkersbedrijf te kiezen dat een zeer duurzaam product heeft voor hun laag hellend dak. Dakdekker Almere | Van Leeuwen biedt de inwoners van Almere de mogelijkheid om te kiezen uit een verscheidenheid aan dak opties waar de gemodificeerde bitumen dakbedekking ook deel van uitmaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *