Hoe vind ik een goede dakdekker?

Het dak beschermd jou tegen de invloeden van het weer. Wanneer er problemen zijn met jouw dak kan het zorgen voor grote schade. Het is daarom belangrijk dat jij op tijd een dakdekker inschakelt. Een Dakdekker uit Den Bosch zegt dat jij op een aantal factoren kunt letten bij het kiezen van een goede dakdekker. De kwaliteit en garantie zijn hier het belangrijkst. Ook niet geheel onbelangrijk is de prijs. Vraag daarom bij meerdere dakdekkers een offerte op om tot de beste prijs voor het repareren of aanleggen van jouw dak. Daarnaast vraagt een dakdekker nooit een voorschot. Een betrouwbare dakdekker heeft zelf de middelen om zijn materiaal voor te schieten.

Het KOMO Procescertificaat

Een dakdekker uit Vught vertelt dat een goede dakdekker in het bezit is van een BRL 4702 certificaat. Dit certificaat geeft zekerheid van de juiste werk wijze en het gebruik van de correcte materialen voor het realiseren van een dakconstructie. Het is mogelijk om dit online te controleren. Een dakdekker kan zich ook aansluiten bij het NDA. Het Nederlands Dakdekkers Associatie. Dit is niet verplicht, maar het laat zien dat het bedrijf samenwerkt met andere dakdekkers bedrijven. Hierbij delen ze kennis om een hoger kwaliteitsniveau te realiseren. Ook dit is online te controleren. Alle punten op een rij:

  • Komo certificaat
  • Aangesloten bij het NDA
  • Aantal jaar ervaring

Waarom een dakdekker inschakelen?

Wanneer het dak begint te lekken ben jij eigenlijk al te laat met het inschakelen van een dakdekker. Er heeft zoveel slijtage plaatsgevonden dat het dak is gaan lekker. Om verdere schade te voorkomen is het verstandig om snel een dak dekker in te schakelen. Zo voorkom jij dat het van kwaad naar erger gaat. Wanneer dakschade niet op tijd onder handen wordt genomen, kan het leiden tot veel grotere schade. Denk hierbij aan waterschade of nog erger: rottende delen in jouw dakconstructie. Daarom wordt aangeraden om het dak regelmatig te laten controleren, zegt een dakdekker uit Waalwijk.

Wat doet een dakdekker?

Een dakdekker is gespecialiseerd in het aanbrengen van daken. Zowel pratte als hellende daken. Bij het realiseren van deze daken maakt hij gebruik van verschillende technieken en materialen. Het aanleggen bestaat uit verschillende werkzaamheden. Zo kan een dakdekker pannen aanleggen, maar ook bitumen daken dichtbranden. Verder kan ook dakdekker ook een ecologisch dak voor aanleggen. Ook wel een sedum dak genoemd. Daarnaast kan een dakdekker het dak inspecteren, goten aanleggen en het dak isoleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *