Huis schilderen – Zorg dat je huis er weer mooi uit ziet!

Huizen moeten regelmatig worden geschilderd. De verflaag die wordt aangebracht tijdens de bouw is niet voldoende om een mooie uitstraling te geven aan je huis. Het huis schilderen doen we meestal wanneer we opnieuw inrichten, renoveren of gewoon een nieuwe verflaag nodig hebben om de originele look terug te brengen. We geven onszelf de kans om creatief te zijn of de sfeer te veranderen van iets waar we altijd onzeker over zijn geweest elke keer dat we moeten schilderen. Wij hebben daarom een paar aanwijzingen over hoe u uw huis kunt schilderen, zodat elke ruimte weer als nieuw aanvoelt!

Bepaal een kleurenschema tijdens het huis schilderen

De meest cruciale stap is om te beslissen over het kleurenpalet voor je begint je huis schilderen. Dus als je de voorkeur geeft aan donkere tinten, blijf er dan bij. Als je de voorkeur geeft aan pastelkleuren, blijf dan bij zachtere tinten. Vergeet niet dat het kleurenpalet van uw huis niet op elke verdieping hetzelfde hoeft te zijn. Als je niet kunt beslissen, onderhoud dan pastelkleuren boven en donkere tinten eronder, of vice versa, om het beste van twee werelden te hebben.

Geel, blauw, zalm en lavendel zijn de grootste pasteltinten om te gebruiken. Oranje en groen zijn meer gedurfde kleuren. Geel en blauw werken mooi in woonkamers, zalm of lavendel in keukens, en slaapkamerkleuren zijn aan de persoon die erin slaapt.

Donkerrood, donkerblauw, donkergroen en zwart zijn uitstekende keuzes voor een meer edgy look. Keukens en gangen zien er het beste uit in donkere karmozijnrode. Donkergroen werkt goed in eetkamers, terwijl donkerblauw goed werkt in woonkamers. Een leuke methode is om een kamer één kleur te schilderen en vervolgens volledig zwart op een van de muren. U kunt uw tv, aantrekkelijke meubels of kunst aan deze muur hangen. Het heeft een krachtig “WOW” effect. Houd er rekening mee dat sombere tinten uw woning kleiner kunnen laten lijken.

Als je een twist wilt toevoegen, kunnen pastelkleurige muren met donkerdere tinten eromheen er fantastisch uitzien als de kleuren elkaar aanvullen. Gebruik een kleurenwiel om te bepalen welke kleuren het meest aantrekkelijk zijn voor het oog.

Houd rekening met uw meubels

Klassieke landelijke meubels zien er misschien het beste uit met pasteltinten, terwijl edgy moderne meubels er het beste uitzien met donkerdere kleuren of effen witte muren. Denk dus aan je meubels, vooral als je een paar unieke stukken hebt die kunnen helpen om een heel thema in de ruimte te creëren. Veel ervan hangt echter af van waar je dingen neer zet!

Als jij twijfelt, doe het niet!

We zien vaak huizen in tijdschriften of op televisie en denken bij onszelf: “Hé, dat is leuk”. Dus proberen we de manier waarop ze hun muren schilderden of de kleurencombinaties die ze gebruikten na te doen. Dit moet worden vermeden. Ja. Het is mooi, en je zou het leuk vinden, maar kun je er dagelijks mee leven? Houd er rekening mee dat uw huis ook een veilige haven is. Je moet daar de hele tijd tevreden kunnen blijven, maar niet als je de hele tijd je muren wilt schilderen en opnieuw wilt schilderen!

Huis schilderen – Voorbeeld

Schilder een klein stukje van de muur in de gewenste kleur en laat het een dag of twee staan voordat u de hele kamer schildert. Het biedt u een idee van het uiterlijk van het eindproduct. U kunt ook uw andere kleuropties gebruiken om verschillende delen van de muur te schilderen, zodat u ermee kunt experimenteren.

Het kan duur zijn om een huis te schilderen. U moet materialen kopen en betalen voor arbeid. Als u het werk echter zelf doet, kunt u veel geld besparen. Ga gewoon naar een nabijgelegen ijzerhandel en vraag de verkopers om u te helpen bij het vinden van een aantal geschikte borstels. Leg uit wat je wilt schilderen (de kamer, de buitenkant van het huis, enz.). En ze moeten je in de juiste richting kunnen sturen in termen van borstels en verf. Ze moeten u ook kunnen voorzien van uitstekend schilderadvies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *