Voor wat voor klussen schakel je een engineering bureau in?

Je bent een particulier met een grote verbouwing op komst of je bent op dit artikel terecht gekomen omdat je zakelijk toch wat vragen had over wanneer je nou een engineering bureau moet inschakelen. Je hebt een probleem waar je niet aan uit komt, of je hebt professionele expertise nodig van vakmannen die een klus kunnen klaren. Wij zochten voor je uit wat een engineeringsbureau voor jou kan betekenen.

Wat is een engineering bureau?

Een engineering bureau levert technische diensten aan andere bedrijven. De naam engineer is afgeleid van de titel ingenieur. Vaak zijn die HBO of WO afgestudeerde slimmeriken die de meest ‘ingenieuze’ technische projecten kunnen opleveren of een advies uitbrengen. Vaak is deze expertise niet in huis bij de bedrijven die een engineering bureau inschakelen.

Er zijn verschillende type engineering bureaus, zo kun je je namelijk bezig houden met de volgende takken:

  • Watermanagement
  • Infrastructuur
  • Bouwkunde
  • Stedenbouwkunde
  • Industriële automatisering

Welke diensten levert een engineering bureau voornamelijk?

Engineering bureaus leveren vooral technisch advies over: Haalbaarheid, Veiligheid, Installaties, ICT, Constructieberekeningen. Maar steeds vaker zie je ook nieuwe expertises bij de bureaus erbij komen zoals stedenbouwkunde, vast en architectuur. De diensten van een engineering bureau worden geleverd aan overheden, aannemers en projectontwikkelaars.

Als we bijvoorbeeld kijken naar Stemar engineering dan kun je dit engineering bureau inschakelen voor deze diensten:

Asset-Integrity
Dit betekent ondersteuning bieden bij de voorbereiding en uitvoering van revamp. Als je terugkomende mechanische problemen hebt aan je machines dan kun je met de fitness-for-service de levensduur van je machines verlengen. Ook bieden zij ondersteuning bij het aanpassen van installaties als de wet en regelgeving veranderd.

Installation Solutions
Deze dienst wordt uitgevoerd in 5 stappen en zorgt ervoor dat reparaties worden uitgevoerd zonder dat de productielijn hier veel hinder van gaat ondervinden. Dit wordt uitgevoerd in 5 stappen, namelijk:

  1. De kern van uw probleem
  2. Het begin van de oplossing
  3. Het eerste concept ontwerp
  4. Verder de diepte in met het concept ontwerp
  5. Begeleiding gedurende de uitvoering

Equipment Design
Als je met een Plant of Contractor werkt heb je uiteraard equipment of tools nodig die het volledige proces mogelijk maken. Of misschien ben je opzoek naar een ontwerp om je producten of personen veilig te vervoeren? ZIj ontwikkelen samen met jou een oplossing met de juiste methodes en tools.

Conclusie

Ben je op dit artikel terecht gekomen als particulier, dan gaat dit waarschijnlijk je de pet te boven. Dit zijn geen diensten die jij in je rijtjes huis nodig hebt. Als projectleider voor een grote organisatie kan het wel echt een aanvulling zijn op je op te leveren project. Het is altijd goed om te sparen met vakmensen en het kan je een mislukt project schelen als je toch wat tips en tricks krijgen van ingenieurs die al vaker dit soort problemen hebben moeten oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *