De voordelen van indirecte LED verlichting

Indirecte LED verlichting is een mooie manier om een ruimte een gezellige en uitnodigende sfeer te geven. Door het licht om te keren en indirect weer te geven is het een veel gebruikte manier voor het omlijsten van verlaagde plafonds en meubels. Er zijn verschillende lampen te vinden die je kunt inzetten als indirecte LED verlichting. De LED strip wordt het meest gebruikt voor indirecte belichting. 

Wat is indirecte LED verlichting?

Met indirecte verlichting draai je eigenlijk het licht om. Je licht niet een object of ruimte uit, maar je laat het terugkaatsen. Bij indirecte LED verlichting kijk je nooit in de lamp of strip. Met indirecte LED verlichting heb je ook nooit last van schaduwen en contouren. Ook komt het het licht minder hard over en wordt het gelijkmatig verdeeld. Op het internet kun je veel voorbeelden vinden waar indirecte verlichting gebruikt wordt. Dit kun je dan weer inspiratie gebruiken voor jezelf. 

Kan ik zelf indirecte verlichting toepassen?

Wanneer je geen zin hebt om te verbouwen of je lichtplan aan te passen kun je nog steeds indirecte verlichting toepassen in je huis. Waar je rekening mee moet houden is dat je de lamp zo plaatst dat je er nooit direct inkijkt. Plak bijvoorbeeld een Philips hue led strip onder je tv meubel of bankstel voor een mooi egaal licht. Wanneer je voor hue lampen kiest kun je ze ook nog eens slim bedienen. Laat het licht altijd weerkaatsen van een groot oppervlak, zoals een wand, vloer of plafond voor een mooier geheel. 

Waarom indirecte LED verlichting gebruiken?

De belangrijkste reden om indirecte LED verlichting te gebruiken is de manier waarop je het licht weergeeft. Het is mooi egaal en stoort niet. Je kunt objecten in je woning omlijsten of uitlichten op een speciale manier. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je helderheid verliest wanneer je indirecte lampen plaatst. In de meeste gevallen wordt een ruimte nog steeds goed verlichting met indirecte benadering. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *