De voordelen van zonnepanelen op je dak

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om zonnepanelen op hun dak te laten installeren. Dat is ook niet zo gek, er zijn namelijk een heleboel voordelen aan verbonden! Twijfel jij nog of je zonnepanelen wilt laten installeren, of wil je hier graag meer informatie over? In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van zonnepanelen op je dak.

Voordeel 1: ze verhogen de waarde van je woning

De waarde van een koophuis kan flink toenemen wanneer er een zonnepaneel op het dak ligt. Dit komt onder andere omdat een woning een beter energielabel krijgt wanneer deze gedeeltelijk gebruik maakt van zonne-energie. In veel gevallen zal de waarde van je huis meer stijgen dan je investeringsbedrag. Ideaal dus!

Voordeel 2: een lagere energierekening

Met de stijgende energieprijzen van tegenwoordig wordt het steeds aantrekkelijker om te kiezen om je eigen elektriciteit op te wekken. Hiermee bespaar je namelijk flink op je energierekening! Wist je dat het in de zomer zelfs mogelijk is om je woning voor 100% van je eigen opgewekte energie te voorzien? Het duurt gemiddeld zo’n 7 jaar voordat je investering zichzelf helemaal heeft terugbetaald.

Voordeel 3: goed voor het milieu

Zonne-energie is groene energie. Bij het opwekken van zonne-energie komen namelijk geen schadelijke koolstofgassen vrij die de natuur vervuilen. Dit is dus een goede keuze wanneer je je steentje bij wilt dragen aan het beschermen van het milieu en het tegengaan van het broeikaseffect.

Voordeel 4: gebruik maken van financiële regelingen

Wist je dat er verschillende regelingen beschikbaar zijn om de verduurzaming van woningen aantrekkelijker te maken? Hoe dit precies is geregeld, kan per gemeente verschillen. Kijk dus eens goed rond naar de mogelijkheden waar jij gebruik van zou kunnen maken!

Voordeel 5: het is een duurzame energiebron

Zomer of winter, de zon is er altijd. Dit is een duurzame energiebron en we hoeven dus niet bang te zijn dat deze ‘op’ raakt, zoals dat bij bijvoorbeeld aardgas wel het geval is.

Tip: betrouwbare leverancier

Genoeg redenen dus om deze investering serieus te overwegen! Wel is het belangrijk om in zee te gaan met een betrouwbare leverancier en/of fabrikant. Kijk eens op internet voor de mogelijkheden bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *