Vliegen: meer dan een last

We hebben allemaal wel eens een vervelende vlieg of twee in huis gehad. Zijn deze vliegen gevaarlijk, of zijn ze alleen maar lastig? Omdat ze worden aangetrokken door onze geur, landen de vliegen op ons en proberen ze met hun rietachtige tong het zout, de dode huid, de olie en al het andere eetbare op de onbedekte opperhuid op te drinken. Het is duidelijk dat niemand vliegen in zijn buurt wil hebben. Daarom is het essentieel te begrijpen hoe je voorgoed van vliegen afkomt.

Wat u moet weten over vliegen

Vliegen hebben een sterk reukvermogen en ogen die de helft van hun kop uitmaken, wat hen helpt om op ons te landen en te poepen. Door deze feilloze techniek om overal te landen en te poepen zijn vliegen dragers geworden van besmettelijke ziekten, zoals tyfus en tuberculose. Vliegen dragen ziektekiemen mee aan hun poten en rond hun mond na het eten van zaken als mesthopen en dode dieren. Ga maar na: elke keer dat een vlieg op je arm landt of over de bovenkant van je kopje koffie wandelt, kan hij honderden ziekteverwekkers van zijn harige poten overbrengen.

Tips om vliegen te voorkomen

Het nemen van eenvoudige preventieve maatregelen is de eenvoudigste en meest kosteneffectieve aanpak om van uw huis een vliegenvrije” zone te maken. Dit is alles wat u moet weten:

  • Als je een hond hebt en zijn poep niet snel oppakt en weggooit, moet je dit prioriteit nummer één maken. Er is een reden waarom vliegen dol zijn op hondenpoep: het dient als zowel een onbeperkt buffet als een ideale eieropslag.
  • Laat eten ook niet te lang buiten staan, zorg voor een schoon en opgeruimd huis (let vooral op keukenoppervlakken), leeg je vuilnisbakken regelmatig en let op organische rottende stoffen. Het gaat erom een ​​spic-en-span, hygiënisch huis te houden.
  • Installeer horren op uw deuren en ramen, vooral in de zomer. Controleer deze horren ook regelmatig op scheuren en spleten waardoor vliegen binnen kunnen komen.

Dit jaar zijn de vliegen hinderlijker dan ooit. Sommige deskundigen zeggen dat het komt door de ongewoon warme winter en de voorjaarsregens. Als u naar een willekeurige winkel gaat, zult u merken dat de schappen zijn ontdaan van alle vliegenwerende producten. Met dat in gedachten is hier wat informatie over vliegen die nuttig kan zijn voor vliegen bestrijden.

Wist je dat huisvliegen eigenlijk worden aangetrokken door het menselijk lichaam omdat het warmte en voeding afgeeft? Ze willen ons niet bijten, maar ze zuigen wel graag zout, dode huid, olie en al het andere eetbare op van onze blootgestelde opperhuid.

Zijn vliegen schadelijk?

Dankzij hun stevige eetlust en een uitstekend reukvermogen zijn vliegen altijd op zoek naar een warme plek om te landen en te poepen. Ze landen voortdurend op ons terwijl we van onze maaltijd proberen te genieten, wat niet alleen smerig is, maar ook ziekten als tyfus en tuberculose kan overbrengen.

De ziekteverwekkers die vliegen overbrengen worden opgepikt nadat ze zich tegoed hebben gedaan aan zaken als mesthopen en dode dieren. Deze ziektekiemen worden overgedragen op de poten en rond de mond van de vliegen. Elke keer dat een vlieg ergens landt, kan hij veel ziektekiemen van zijn harige poten afschudden.

Vliegen bestrijden

Het nemen van fundamentele preventieve maatregelen is de gemakkelijkste en goedkoopste manier om van uw eigendom een vliegenvrije-zone te maken, zoals u het zegt. Als u de uitwerpselen van uw hond niet snel opruimt en verwijdert, moet dit uw hoogste prioriteit zijn. Er is een reden waarom smerig, gevleugeld ongedierte dol is op hondenpoep: het is een onbeperkte maaltijd en een ideale eieropslagplaats.

Niet alleen dat, maar laat geen voedsel staan, zorg ervoor dat uw huis schoon en georganiseerd is (besteed speciale aandacht aan de keuken), zet het afval vaak buiten en kijk uit naar organisch rottend materiaal. Met andere woorden, zorg ervoor dat uw huis altijd fris en opgeruimd is!

Als je huis geteisterd blijft worden door vliegen nadat je al het bovenstaande hebt geprobeerd, is het tijd om de ramen en deuren te sluiten. Controleer op kieren en openingen in uw huis, vooral rond raamschermen (vooral als er veel vliegen zijn). Kom je er niet uit? Schakel dan een expert in zoals Ongediertebestrijding Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *