10 wist je datjes over een platdak

Als u overweegt een plat of een hellend dak te installeren, lees dan verder. Steeds meer mensen neigen naar platte daken voor hun woningen en bedrijfsgebouwen vanwege de recente technologische vooruitgang waardoor ze waterdicht, duurzamer en mooier zijn dan voorheen.

Platte daken zijn niet helemaal plat

Hoewel platte daken er vlak uitzien, zijn ze niet 100% plat. Een goed ontworpen dak heeft een zeer lichte helling die ervoor zorgt dat het regenwater van het dak afrolt in plaats van zich op het dak te verzamelen. Tenzij u ernaar zoekt, valt deze helling niet op.

Geschikt voor tuin en dakterras

De mogelijkheden van platte daken zijn eindeloos – ze kunnen worden gebruikt zoals u dat wilt! Veel gebouwen, zoals appartementen bijvoorbeeld, gebruiken de extra ruimte op hun platte dak om tuinen of zwembaden aan te leggen. Ze kunnen ook een fitnesscentrum toevoegen als er genoeg ruimte is. Sommige mensen hebben zelfs hun huis veranderd in een “serre” door een levend dak op hun huis te maken!

Beter geïsoleerd

Een plat dak is niet alleen stijlvol – het helpt uw gebouw koeler te blijven in de warmere maanden. Daardoor bespaart u geld op uw energiekosten omdat u minder afhankelijk bent van airconditioning.

Overlaten aan plat dak specialisten

Mensen geven meestal opdrachten aan bedrijven die weten hoe ze schuine daken moeten onderhouden, maar niet hoe ze platte daken moeten onderhouden. Platte daken mogen alleen worden hersteld, geïnstalleerd en onderhouden door mensen die ermee vertrouwd zijn. Om lekkages te voorkomen moeten de materialen voor een plat dak op een bepaalde manier worden gemonteerd. Iemand die deskundig is op het gebied van platte daken, zoals Dakdekker Amsterdam, heeft de vereiste bekwaamheid om te bevestigen dat het dak vele jaren zal standhouden.

Vogelpoep is erger dan u denkt

Vogelpoep is zuur en kan platte daken aantasten. Ze zijn niet alleen lelijk, maar kunnen ook schade toebrengen aan dakbedekkingsmaterialen en leiden tot verdere structurele schade. Neem maatregelen om te voorkomen dat uw dak aantrekkelijk wordt voor vogels.

Energiezuinige platte daken

Niet alleen verhogen veel van de materialen die worden gebruikt voor de installatie van platte daken de energie-efficiëntie van uw gebouw, maar ze zijn ook reflecterend en licht van gewicht. Dit betekent dat de warmte door het dak wordt gereflecteerd, waardoor uw gebouw in de zomer koeler blijft. Bovendien kunnen ze worden geïsoleerd, wat ook helpt om te besparen op de verwarmingskosten in de winter.

Dakisolatie bij een platdak

Het is een algemene misvatting dat een plat dak niet kan worden geïsoleerd. Hoewel het proces anders is dan voor traditionele daken, zijn er nog steeds verschillende manieren om effectieve isolatie te bereiken. Met deze methoden kunt u uw platte dak energie-efficiënt maken, zodat u op de lange termijn geld bespaart op uw energierekening.

Platte bedrijfspand dak

De populariteit van platte daken in bedrijfsgebouwen is te danken aan hun energie-efficiëntie. Veel bedrijven gebruiken het bedrijfspand dak om HVAC-apparatuur op te slaan, die uit het zicht en toch toegankelijk is.

Lange levensduur

Hoewel sommige mensen denken dat platte daken geen lange levensduur hebben, kunnen ze met de juiste zorg meer dan 20 jaar meegaan. De beste manier om voor uw dak te zorgen is het regelmatig te inspecteren op lekkages en deze zo snel mogelijk te laten repareren. Op die manier voorkomt u grote problemen (en kosten) in de toekomst.

Goedkoper dan u denkt

Platte daken zijn de laatste jaren populairder geworden, maar de kosten ervan zijn nog steeds afhankelijk van materialen, dakgrootte, complexiteit en locatie. Nieuwe technologie heeft dit type dakbedekking echter betaalbaarder gemaakt voor veel huiseigenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *