De voordelen van ledverlichting

Het kiezen voor ledverlichting kent meerdere voordelen. Hieronder lees je de vier belangrijkste voordelen die led verlichting heeft ten opzichte van gloei- of hallogeenlampen.

1. Het bespaart geld

In de tijd waarin wij leven kan het soms lastig lijken om geld te besparen. Toch kun je door het plaatsen van ledlampen aardig wat besparen. Deze verbruiken namelijk tot wel 90 procent minder stroom dan ouderwetse lampen. Helemaal wanneer je een energiezuinig ledpaneel in je huis of bedrijf hebt scheelt dit aardig in de kosten.

2. Het is beter voor het milieu

Door het verminderde verbruik van led verlichting bespaar je niet alleen op de kosten, maar ook op energie. Dit is van belang omdat hoog energieverbruik een negatieve invloed heeft op onze aarde. Ook als het geen geldbesparing op zou leveren is het alsnog verstandig dus om over te gaan op led verlichting. Je kunt een bestaande lamp bijvoorbeeld makkelijk vervangen voor een ledpaneel om zo energie te besparen.

 

3. Ledlampen worden minder warm

Ouderwetse lampen worden heet wanneer ze een tijd branden, waardoor er meer risico is op brand. Ook kunnen er door de warmte donkere plekken op de muur of plafond ontstaan. Met een ledlamp heb je geen last van deze problemen, want ledlampen worden niet gauw te warm. Hierdoor hoef je je ook geen zorgen te maken over verbranding door het aanraken van de lamp.

4. De levensduur is lang(er)

Niemand houd er van om lampen te vervangen, het neemt toch vaak wat tijd in beslag. Vooral wanneer je er achter komt dat je het gewenste formaat niet in huis hebt. Des te fijner is het dus dat led verlichting minder vaak aan vervanging toe is. De levensduur is namelijk langer dan bij hallogeen- of spaarlampen.

Gemiddeld gaat een ledlamp 15.000 tot 50.000 branduren mee. Bij een gloeilamp is dit 1000 uren, bij een halogeenlamp 2000 uren, en een spaarlamp draait gemiddeld 5000 branduren. Er zit dus duidelijk een groot verschil tussen de levensduur van verschillende lampen. Een ledlamp springt eruit met de langste levensduur, wat het een verstandige keuze maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *