Deurvastzetters: Hoe klappende deuren te verminderen

Het dichtslaan van deuren is een veel voorkomend probleem, vooral in huizen met kinderen of huisdieren. Deurvastzetters zijn apparaten die op de deur kunnen worden geïnstalleerd om deze open te houden. Dit voorkomt dat de deur dicht slaan en houdt hem in een gedeeltelijk geopende stand. Deurvastzetters kunnen ook worden gebruikt op buitendeuren om te voorkomen dat ze dichtslaan door de wind. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten deurvastzetters en hoe je ze correct installeert!

Waarom je deurvastzetters nodig hebt?

Het dichtslaan van deuren kan om verschillende redenen een probleem zijn. Het kan de deur, het kozijn of de muur beschadigen. Het kan ook een hard geluid maken dat de gemoedsrust kan verstoren. Bovendien kan het verwondingen veroorzaken aan mensen of huisdieren als die in de weg staan wanneer de deur dicht slaan. Een deurvastzetter is een eenvoudig apparaat dat al deze problemen helpt voorkomen door de deur in een gedeeltelijk geopende stand open te houden. Er zijn verschillende soorten deurvastzetters op de markt. Zo heb je veer deurvastzetters waarmee je je deur gemakkelijk op iedere stand vast zet. Op deze manier kan je je huis eenvoudig verluchten of de deur open houden wanneer je geen hand vrij hebt om dit zelf te doen! Er zijn ook deurvastzetters voor buiten met een windhaak en buffers op harde klappen op te vangen zonder je deur te beschermen. Ook hiermee zet je je deur eenvoudig vast waardoor de deur geen kant meer op kan!

Deurvastzetters monteren

Deurvastzetters kunnen op een aantal manieren worden bevestigd. De meest gebruikelijke manier is om hem met schroeven of spijkers aan het deurkozijn te bevestigen. Zorg ervoor dat je je deurvastzetter goed bevestigd, zodat hij op den duur niet kan verschuiven of losraken. Wanneer je een deurvastzetter met veer gebruikt is het belangrijk om de veer op de juiste spanning/stand te zetten zodat de deur in de gewenste stand open blijft. En voor het gebruik van de deurhouders buiten is het natuurlijk verstandig om een model te kiezen welke ook bedoeld is voor buiten gebruik. Hij moet weerbestendig zijn en een windhaak hebben om te voorkomen dat de deur door de wind wordt dichtgeslagen. Bij deurvastzetters voor gebruik buiten is het aan te raden om buffers te installeren om harde klappen op te vangen.

Kiezen van deurvastzetters

Tot slot is het belangrijk om een deurvastzetter te kiezen welke goed past bij het geheel van je tuin of interieur. Dit is een klein detail maar kan een groot verschil maken. Wanneer een deurvastzetter namelijk slecht staat bij het geheel kan dit goed opvallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *