Gevelbekleding hout anno 2021

Houten gevelbekleding zorgt voor een gezellige en natuurlijke uitstraling van uw huis. Houten bekleding is een horizontale lat die aan de muuroppervlakken wordt bevestigd. Deze eigenschappen kunnen voor u voldoende zijn om te investeren in een kunstmatige blokhut. De houtsoort die u kunt gebruiken zijn afhankelijk van de gewenste stijl en kleur. Lees hieronder meer!

Wat is houten gevelbekleding en wat is het verschil met gewoon hout?

Houten gevelbekleding is een type hardhouten buitenbekleding waar sommige mensen om vele redenen de voorkeur aan geven. In tegenstelling tot gewoon hout, is het verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, waaronder: ceder, redwood en grenen. Het heeft ook het voordeel dat het niet rot zoals gewoon hout doet wanneer het wordt blootgesteld aan water en lucht.

Houten gevelbekleding kan worden gebruikt om de hele buitenkant van het huis of alleen de veranda of garage te bedekken. Het installatieproces is ook eenvoudig en kan door bijna elke handige persoon in een weekend worden gedaan. Houten gevelbekleding heeft vaak de voorkeur omdat het, in tegenstelling tot de meeste houtsoorten, geen noesten heeft, waardoor het een ideale keuze is als u niet wilt dat uw huis er van een afstand “onafgewerkt” uitziet.

Houten gevelbekleding heeft voor- en nadelen

Houten gevelbekleding is een traditioneel bouwmateriaal dat al eeuwen bestaat. Het is vandaag de dag nog steeds populair omdat het natuurlijk, duurzaam en veelzijdig is. De voordelen van het gebruik van houten gevelbekleding zijn talrijk. Hout is een uitstekende isolator van warmte en energie. Het vermogen om vocht op te nemen voorkomt rot en insectenplagen. Het biedt de eigenaar ook de mogelijkheid om zijn huis aan te passen met maathout of landschapshout aan de buitenkant van het huis te gebruiken. Er zijn echter enkele nadelen waarmee u rekening moet houden voordat u houten gevelbekleding bij u thuis installeert. Hout kan duur zijn voor huiseigenaren die nieuw materiaal willen gebruiken in plaats van bergingsmaterialen zoals oude schuurplanken of antieke schuttingplanken. Hout vereist ook meer onderhoud dan metaal, dus de onderhoudskosten fluctueren meestal op basis van de locatie.

Prijs gevelbekleding hout

Het is op dit moment moeilijk om een definitieve kostprijs te geven voor een gevelbekleding van hout omdat er veel factoren zijn die de prijs beïnvloeden. Gemiddeld liggen de prijzen ergens tussen de € 80 en € 130 per vierkante meter, maar het is erg belangrijk om je eigen onderzoek te doen voordat je dit soort werk plant. Het is dan ook aan te raden om eerst een offerte bij verschillende partijen aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *