Nieuwe vloer aanschaffen? Dit moet je weten!

Is het tijd voor een nieuwe vloer en weet je niet welke keuze je moet maken. Hartstikke logisch, er zijn ontzettend veel vloeren waaruit je kunt kiezen tegenwoordig. Je kunt kiezen uit, tapijt, laminaat, pakket, stenen tegels of tegenwoordig zelfs beton (lekker industrieel). Maar vergeet alle vorige keuzes, een PVC vloer in visgraat vorm is helemaal hot in het jaar 2022 en geeft je huis een prachtige uitstraling. In dit artikel gaan we eens verder inzoomen op de voordelen van een PVC visgraat vloer.

Wat is een PVC vloer visgraat?

Voor we verder gaan kijken naar wat een pvc vloer visgraat als meerwaarde bied, moeten we eerst gaan kijken naar wat een pvc vloer visgraat eigenlijk is. Er zijn 2 termen die worden gebruikt, namelijk een PVC vloer en visgraat patroon.

PVC vloer

Een PVC vloer is hedendaags niet meer weg te denken uit de moderne woon en/of slaapkamer. Een PVC vloer heeft de warme en luxe uitstraling van een houten vloer, maar dan zonder het onderhoud. PVC is water en kras vrij door een toplaag van polyurethaan. Door de patronen ziet een PVC vloer er echt uit als een natuurproduct.

Visgraat patroon

Een visgraat patroon betekent niks anders dan de vorm waarin je de PVC vloer gaat leggen. Een visgraat staat voor authentiek en chique. Het geeft je woning een prachtige uitstraling.

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

Waarom zou je dan een PVC vloer nemen wat heel erg lijkt op hout, als je hout zo mooi vind. Neem dan een echte houten vloer toch. Maar nee, er zitten wel degelijk veel voordelen aan een PVC vloer. Hieronder een aantal eigenschappen die een PVC vloer de juiste keuze maken:

  • Vochtbestendig
  • Goede geluidsisolatie
  • Vuilafstotend 
  • onderhoudsvriendelijk
  • Slijtvast

Een PVC vloer is door zijn vochtbestendigheid ideaal om in een keuken of badkamer te leggen. Door de goede geluidsisolatie zeer geschikt om in een flatwoning of appartement te gebruiken. Zeker als je kinderen en/of honden hebt scheelt het klagende buren. Ook is een PVC vloer Ideaal als de vloer intensief gebruikt wordt, hij is vuilafstotend en slijtvast.

Wie gaat de PVC vloer leggen?

Nou klinkt het leggen van een visgraat vloer erg ingewikkeld. Maar dit valt reuze mee! Met de standaard uitleg van de leverancier op de website en handleiding is iedere hobbybob klusser instaat zijn vloer te vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *