Verschillende type airconditioning systemen voor in huis

Er zijn verschillende soorten airconditioning systemen die je in je huis kan installeren. Over het algemeen zijn er twee grote verschillen, en dat verschil zit ‘m in de plek van de motor van de airco. Bij split unit airco’s bestaat de airco uit twee losse onderdelen. De binnenunit bevat dan alleen het verkoelende element, en de buitenunit bevat de motor en de andere lawaaierige onderdelen. Een monoblock airco bestaat uit een unit, waarbij alle onderdelen zich dus in deze ene unit bevinden. In deze blog lees je meer over de verschillen tussen de twee type systemen.

Monoblock airco

Een monoblock airco is een systeem waarbij alle onderdelen zich dus in een unit bevinden. Dit kan zowel een opbouw airco als een mobiele airco zijn. Een monoblock airco is relatief goedkoop in vergelijking met een split unit airco. Dit kan een belangrijk voordeel zijn als je opzoek bent naar een wat goedkopere airco. Een mobiele airco is een nog goedkopere optie. Deze koop je vaak al voor €500 tot €700 euro. Een monoblock airco kun je gemakkelijk zelf aan de muur bevestigen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je de airco aan een buitenmuur hangt, zodat er een opening naar buiten gemaakt kan worden. 

Split unit airco

Een split unit airco is een fijn systeem, waarbij de binnenunit enkel voor de koele lucht zorgt, en de buitenunit alle lawaaierige onderdelen draagt. De buitenunit kun je aan een buitenmuur hangen of op je dak plaatsen. Zo heb je geen last van het geluid van de airco. Een split unit airco is dus een goede optie als je de airco bijvoorbeeld in je slaapkamer wil hangen. Een split unit airco is relatief prijzig, omdat je ook installatie kosten betaald voor het installeren van de airco. Het is namelijk verboden in Nederland om zelf een split unit airco te installeren. Hierdoor lopen de kosten voor een split unit airco eigenlijk altijd wel tot boven de €1.500 op. 

Ben jij door het lezen van deze blog geïnteresseerd geraakt in airconditioning, dan kun je nog meer informatie vinden op de website www.airconditioning-expert.nl, dé plek voor al uw vragen over airconditioning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *