Folders inzetten voor je woonwinkel

Als woonwinkel heb je natuurlijk te maken met uiteenlopende productgroepen, categorieën, product series en collecties. Het is een hele uitdaging om al deze zaken overzichtelijk te houden voor jezelf. Minstens zo belangrijk is het om het overzichtelijk te houden voor je (potentiële) klanten. Maar hoe doe je dat het beste? Wij hebben een aantal tips voor je.

Duidelijke indeling in de (web)winkel

Het belangrijkste is dat je de winkel zelf logisch indeelt. Zorg dat er een duidelijke looproute is en dat klanten deze goed volgen. Deel je winkel ook op in secties waarbij elke categorie uit je assortiment bij elkaar staat. Zo passen de meubels en woonaccessoires beter bij elkaar en is het voor je bezoekers makkelijker om het overzicht te houden. Vaak hebben producten uit dezelfde collectie ook dezelfde naam. Door al die meubels bij elkaar te zetten kunnen je klanten makkelijker het juiste meubel vinden als ze alleen de naam weten.

Heb je ook een webwinkel? Zorg er dan voor dat je zowel in je fysieke winkel als in je online winkel dezelfde indeling aanhoudt. Vaak kijken klanten eerst online en komen ze daarna naar de winkel toe. Door de indeling hetzelfde te maken, is het eenvoudiger om de juiste meubels te vinden.

Maak een overzichtelijke folder

Je kunt daarnaast je klanten ook helpen door een visuele indeling van je winkel te maken in de vorm van een folder bijvoorbeeld. Je kunt een schematisch overzicht of plattegrond van je winkel toevoegen zodat bezoekers perfect kunnen navigeren door jouw winkel. Daarnaast kun je folders ook perfect inzetten om nieuwe collecties uit te lichten. Of juist om de oude collectie nog eens onder de aandacht te brengen als je die wilt uitverkopen.

Folders hoeven ook niet duur te zijn. Als je zelf het design kunt maken, eventueel met de hulp van een online tool, dan heb je voor enkele tientallen euro’s al folders voor jouw woonwinkel. Succes met het maken van jouw folder voor je woonwinkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *