Hoe weten muggen je te vinden?

Je hoeft je er niet bij neer te leggen dat je de volgende maaltijd van een mug bent, alleen omdat ze in overvloed aanwezig zijn in Amsterdam. Muggen zijn relatief makkelijk te bestrijden als je weet wat ze aantrekt. Lees verder voor tips om je zomer zo muggenvrij mogelijk te maken!

4 signalen die muggen gebruiken bij het vinden van een mens

Heb je ooit iemand ontmoet die, ongeacht waar hij of zij is of welke tijd van het jaar het is, altijd muggen om zich heen lijkt te hebben? Hoewel we nog niet precies weten waarom dit gebeurt, geloven wetenschappers dat er vier belangrijke signalen zijn die muggen gebruiken om potentiële gastheren te zoeken:

  • Adem: Het uitademen van koolstofdioxide is als een baken voor muggen, omdat het hen laat weten dat er mensen in de buurt zijn.
  • Lichaamsgeur: Muggen worden ook aangetrokken door onze natuurlijke geur, wat een ander signaal voor hen is. Als we zweten is dit signaal nog sterker. Muggen kunnen ook worden aangetrokken door het dragen van bloemige geuren.
  • Lichaamstemperatuur: Muggen worden aangetrokken door warmte, en wanneer wij donkere kleuren dragen wordt die warmte dicht bij onze huid vastgehouden.
  • Kleur: Muggen worden aangetrokken door de langere golflengten die de menselijke huid afgeeft, ongeacht het pigment.

Muggenbeten voorkomen in Amsterdam

Hoewel we niet kunnen voorkomen dat muggen zich onmiddellijk op ons storten, zijn er wel manieren om het ze moeilijker te maken. Als u deze preventieve maatregelen neemt, zullen muggen u moeilijker kunnen vinden en bijten.

  • Weg met stilstaand water: Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water, dus regenwater verzameld in dekzeilen, emmers, plantenbakken, goten en andere dingen kan dienen als broedplaats. Als u dat in uw tuin ontdekt, giet het dan weg of bedek het.
  • Draag kleding die je huid bedekt: Het dragen van lichtgekleurde kleding en het beperken van blootgestelde huid elimineert twee belangrijke signalen die muggen gebruiken om u te vinden.
  • Gebruik insectenspray: Er zijn veel muggenwerende middelen op de markt, maar ze zijn niet allemaal gelijk. Producten met DEET of picaridin, die door de EPA zijn geregistreerd, houden muggen urenlang op afstand. Als u de voorkeur geeft aan een natuurlijk alternatief, kunt u overwegen citroeneucalyptusolie of citronellaolie te gebruiken voor muggenbestrijding.

Waarom professionele muggenbestrijding

In veel situaties hadden de muggenproblemen van klanten zich in de loop der tijd opgebouwd op obscure of dichte locaties waar niet-experts niet zouden zoeken. Professionele ongediertebestrijders kunnen uw eigendom uitgebreid onderzoeken om de verspreiding van muggen te stoppen. Door het instellen van een unieke werf barrière spray techniek voor u, kunnen ze garanderen dat u de grootst mogelijke bescherming tegen muggen krijgt. Daarom kunt u het beste professionele hulp inschakelen van bijvoorbeeld Ongediertebestrijding Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *