Optimaal wonen, werken en ontspannen? Print je planning uit!

Veel mensen zijn druk in hun hoofd! Door een planning te maken en deze uit te printen heb je overzicht en ga je ook veel beter met je tijd om. Deze techniek werkt voor alle dagelijkse taken, van boodschappen doen tot het plannen van een tuinproject. Kies een methodiek die jou het beste past en print hem uit!

Wat voor soort planningen kun je maken?

Planning kun je in allerlei technieken en methodieken doen. De meest voorkomende planningsmethodieken hebben wij voor jou uitgewerkt.

Flowbord

Het mooie van een flowbord is dat je hem helemaal kan indelen zoals jij wilt. Op een breed vel papier maak je een aantal kolommen. Van links naar rechts maak je bijvoorbeeld:

Traprenovatie – Nieuwe sportschool zoeken – Wekelijkse boodschappen – Tuinonderhoud

Onder deze hoofdkoppen ga je samen met je partner of zelfs met je kinderen erbij brainstormen over alle taken die hierbij horen. Schrijf ze allemaal op en hang er een eigenaar aan. Schat een tijd dat je met de taak bezig bent om het inzichtelijk te houden. Spreek met je gezin af hoe vaak per week je taken gaat oppakken en bespreken en je zal zien dat alles goed wordt uitgevoegd.

Leanplanning

Een leanplanning maak je op het moment dat je met meerdere partijen een planning gaan maken. In een flowbord planning is alles nog redelijk overzichtelijk en ben je zelf in controle van de uitvoering van de taken. Als je met een leanplanning gaat werken zal jij afhankelijk zijn van andere. Denk aan een lekkage en jij hebt een bouwbedrijf ingeschakeld om je te helpen en ook dat bedrijf moet worden op werkzaamheden van een onderaannemer.

Je kunt dan alle partijen bij elkaar roepen en samen een grote project/leanplanning gaan maken. Door dit samen uit te voeren zal je zien dat het bouwbedrijf en de onderaannemer samen echt goed gaan nadenken of de stappen die ze willen nemen wel passen in de planning.

Print de leanplanning dan meerdere keren uit en zorg dat de andere partijen heb ook ophangen in hun werkruimte.

Welke printer kun je aanschaffen?

Thuisprinters zijn tegenwoordig helemaal niet zo gek duur meer. Voor een paar tientjes koop je al een prima huis, thuis en keuken printer. Wel zouden wij aanraden om voor de bekende merken te gaan. Kies dus voor een Brother, HP of Canon printer. Met deze 3 merken zit je altijd wel goed. Let op voor onbekende of laatste model printers. Vaak zijn daar onderdelen niet goed van te bestellen of er zijn geen up to date driver updates meer.

Als je niet heel handig bent met computers dan kun je ervoor kiezen om icteraanhuis in te schakelen. Er komt dan een scholier naar jou huis om je te ondersteunen met de installatie van de printer. Maar ook de meegeleverde instructies helpen je al aardig de juiste richting in.

Welke inkt heb je nodig?

De meeste huis, tuin en keuken printers werken op inkt. Grote multifunctionals die je vaak op kantoren ziet staan maken gebruik van toner. Toner is een poeder wat door een drumunit op het papier wordt gebrand. Inkt is letterlijk inkt wat op de juiste plek op het papier wordt gespoten door de printer. Deze techniek is goedkoper en daarom zal je het vaker vinden op een thuiskantoor.

Printerinkt voor je planning kun je bestellen op het moment dat je inkt thuis op is. Maar nog beter is het om een voorraadje aan te houden. Leg van iedere inktsoort 1 of 2 cartridges in een kast zodat je nooit misgrijpt als de inkt in de printer op is. En vergeet de taak van het controleren of er nog voldoende inkt aanwezig is, zeker niet in je wekelijkse planning mee te nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *