Voor elke tuin is wel een beeld te vinden

Miljoenen mensen in Nederland hebben een tuin bij hun huis. De tuin is niet alleen een fijne plek om tot rust te komen en te ontspannen, maar is voor veel mensen ook echt een hobby. Lekker in de tuin bezig zijn is voor velen een geliefde activiteit en ook het inrichten van de tuin is iets om naar uit te zien.

Net zoals bij het inrichten van het interieur, zijn er ook in de tuin duizenden keuzes te maken. Zo zijn er dingen te kiezen op het gebied van bestrating of gras, de planten en de bomen die je wil gebruiken, een eventuele schutting of een schuur en zelfs kunst, zoals een tuinbeeld zijn zaken om in overweging te nemen. Tuinbeelden zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en zijn terug te vinden in de meeste Nederlandse tuinen. Onder een tuinbeeld vallen bijvoorbeeld bronzen sculpturen, maar ook tuinkabouters. Er is voor vrijwel elke tuin wel een passend tuinbeeld te vinden.

Witte klassieke tuinbeelden hebben een rijke geschiedenis

Tuinbeelden hebben een rijke en lange geschiedenis en zijn niet alleen terug te vinden in privé tuinen, maar ook in parken en tuinen van grote gebouwen als paleizen. De meest bekende tuinbeelden zijn de witte stenen beelden met de klassieke uitstraling. Dit type tuinbeeld stamt nog uit de tijd van de Romeinen en de Grieken.

Vroeger hadden de beelden vaak ook een symbolische waarde en stond het beeld vaak voor een god of een engel. De stenen witte kleur is zeer goed te combineren met de natuurlijke kleuren van planten en bloemen en ook bijvoorbeeld naast een vijver past een klassiek beeld vaak heel goed. Er zijn naast deze klassieke beelden in de loop der jaren ook steeds meer moderne varianten bijgekomen.

De verkoop van tuinbeelden vindt vooral online plaats

Voorheen vond de verkoop van tuinbeelden vooral plaats in diverse tuincentra door het hele land, maar tegenwoordig is dit meer verplaatst naar de online webwinkels. Er zijn diverse webshops te vinden met een gigantisch aanbod aan tuinbeelden.

Van een Grieks standbeeld voor in de tuin tot een vrolijke tuinkabouter, je kan het zo gek niet verzinnen of het is online bij specialisten zoals Tuinkaboutershop wel te vinden. Ook wanneer je een tuin met een thema hebt ingericht kan een tuinbeeld van toegevoegde waarde zijn. Zo is bijvoorbeeld een Boeddha beeld een zeer geslaagde aanvulling op een tuin met een Aziatisch thema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *