Begin met gezond koken – Lekker en gezond is niet moeilijk

gezond koken

Elke avond weer het probleem wat je moet gaan serveren tijdens het avond eten. Gezond koken is het eerste wat bij de meeste mensen te binnen schiet, maar dat klinkt al snel te ingewikkeld. Eigenlijk heb je ook helemaal geen tijd om zo lang in de keuken te staan. Je hebt ’s avonds alweer afgesproken om te sporten of toch nog even dat verslag voor je werk af te maken. Dan is de keuze snel gemaakt en gooi je toch weer een pizza in de oven. Maar het duurt helemaal geen uren om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Wij hebben een artikel voor jou geschreven om je te helpen gezond te koken!

Gezond koken – voorbereiding

Dan is er het eindeloze dilemma van wat je moet voorbereiden. De meesten van ons hebben een repertoire van zo’n tien gerechten waar we keer op keer op terugkomen. Het koken van een gezond avondmaal voor uw gezin met natuurlijke producten is niet zo moeilijk als u misschien denkt, en het hoeft niet lang te duren.

De eerste kwestie is beslissen wat te koken. Veel websites met enorme verzamelingen recepten zijn te vinden op internet. Als je in een gerecht zoekt wat je lekker vind, krijg je een overvloed aan recepten. Dan moet u op zoek naar maaltijden die zowel gezond als snel te bereiden zijn en die niet meer dan 20 tot 30 minuten duren.

Als u niet zeker weet welke ingrediënten gezond zijn en welke niet, volg dan deze algemene richtlijnen.

Bewerkte of voorgekookte voedingsmiddelen en levensmiddelen moeten worden vermeden. Ik zou ook diepvriesproducten vermijden. Maar niet als u er zeker van bent dat het een puur product is zonder toevoegingen. Blijf ook uit de buurt van artikelen die in plastic zijn verpakt en een vervaldatum hebben die ver in de toekomst ligt.

Gezond koken – Boodschappen doen

Koop verse producten en voedingsmiddelen die in geen enkele vorm zijn verwerkt of zo min mogelijk zijn verwerkt. Dit omvat veel vers vlees en zeevruchten, evenals veel groenten en fruit.

Plan het menu van je hele week van tevoren. Dit is een uitstekende tijd om het in het weekend te doen wanneer de meesten van ons wat vrije tijd hebben. Zorg er ook voor dat u uw avondeten zo plant dat alle ingrediënten opgebruikt zijn. Als je een kilo wortelen koopt, zorg er dan voor dat je meerdere gerechten op basis van wortels hebt gepland voor de week.

Dit betekent niet dat u elke dag van de week hetzelfde voedsel moet bereiden. Je kunt bijvoorbeeld rauwe geraspte wortels met vis serveren, wortels aan een soep toevoegen en op een dag wortelpuree als bijgerecht maken.

Als je een menu hebt gekozen, maak dan een boodschappenlijstje van wat je nodig hebt voor je diners. Op deze manier vergeet je niets en geef je niet te veel uit aan items die je niet nodig hebt.

Kracht van herhaling

Probeer elke week, elke twee weken, of op welke frequentie dan ook, een nieuw gerecht. Bedenk hoe vaak je een nieuw recept wilt proberen. Voeg dit toe aan je persoonlijke takenlijst.

Doe dan een belofte aan jezelf om dit doel te bereiken en houd je eraan. Op deze manier kunt u uw culinaire horizon verbreden en uw vrienden en familie vers, gezond en heerlijk eten blijven serveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *