Dit zijn 6 oplossingen voor het afweren van muggen:

Wil je muggen verjagen uit je slaapkamer? Er zijn veel manieren om van muggen af te komen, waaronder citronellakaarsen, muggenwerende middelen en een paar andere natuurlijke remedies zoals hangende planten of stilstaand water. In deze blog vertellen wij enkele tips om muggen voorgoed te weren uit je kamer!

Zet horren op ramen en deuren

Alle ramen en deuren de hele zomer gesloten houden is absoluut de beste manier om muggen uit je huis te houden, maar het zorgt wel voor een benauwde zomer. Om van frisse lucht te genieten, kun je je huis goed afschermen om de muggen buiten te houden. Koop zeker een duurzaam, fijnmazig scherm. Ook al zijn de kosten vooraf misschien hoog, u zult er jarenlang plezier van hebben.

Plaats een klamboe boven je bed

Insecten in huis? Een klamboe is hier een perfecte oplossing voor. Muggen zijn overdag ongevaarlijk als je wakker bent, maar als je eenmaal gaat slapen, kunnen ze naar binnen sluipen en je bijten. Hierdoor krijg je veel rode bultjes op je huid die je kunt voorkomen als je een klamboe boven je bed gebruikt. Een klamboe is geweldig om de stijl van je slaapkamer te vullen en luxer te voelen, wat ook kinderen leuk vinden.

De elektrische vliegenmepper!

Zelfs met een klamboe kun je niet in slaap komen door het geroezemoes in je slaapkamer? Zoek uit waar het vandaan komt. Ik vind de elektrische vliegenmepper veel effectiever dan een normale. Ze zijn gemakkelijker te gebruiken en laten geen vlekken achter.

Voorkom stilstaand water

Muggen leggen hun eitjes graag in stilstaand water. Dus heb jij snachts een glas water naast je bed staan? Dan nodig je de muggen uit om langs te komen! Gebruik in plaats van een glas water een flesje of bidon.

DEET

De enige stof waarvan bewezen is dat het muggen effectief afstoot, is DEET. Het beschermt ook tegen teken en malariamuggen. Sprays en gels die tot 50% DEET bevatten, zijn verkrijgbaar bij de apotheek. Let op: DEET is een giftige stof. Indien u het product te vaak aanbrengt op de huid kan uw huid geïrriteerd raken.

Gebruik een muggenlamp

Als je een oplossing wilt voor vervelende insecten die je niet steken, probeer dan een UV-insectenlamp. Dit type licht is aantrekkelijk voor muggen, dus het zal ze naar het licht trekken en ze doden. Dit type lamp geeft een blauw UV-licht. Muggenlampen zijn geweldig om muggen te doden. Maakt het makkelijker om binnen te blijven. Dankzij het kleine formaat neem je een plug-in lamp overal mee naartoe – zo neem je hem ook gemakkelijk mee op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *