Met deze tips geef je meer sfeer aan je slaapkamer! 

Je slaapkamer is een belangrijk onderdeel van je huis. Het is een plek waar je lekker tot rust komt, maar dat betekent niet dat het er niet gezellig uit mag zien. De sfeer in je slaapkamer is juist ontzettend belangrijk. Het geeft een rustgevend gevoel, je wordt fijner wakker en stimuleert het brein. Heb je moeite met het geven van sfeer aan je slaapkamer? Niet getreurd want in deze blog geven we je een aantal tips om meer sfeer te creëren in je slaapkamer! 

1. Creëer je favoriete hoekje 

Iedereen heeft wel een hoekje in de slaapkamer waar niks mee gedaan wordt. Waarschijnlijk staat er een oude stoel waar je kleren overheen gooit na een lange werkdag. Handig? Ja zeker! Maar is het sfeervol? Nee zeker niet! Zet in plaats daarvan een mooie stijlvolle stoel en een tafeltje waar je je favoriete woonaccessoires opzet. Denk bijvoorbeeld aan een bos rozen of een stijlvolle tafellamp. Een kleine verandering, met een grote impact! 

2. Kies de juiste kleuren 

De kleur van je beddengoed, accessoires en de muur is erg bepalend voor de sfeer in je slaapkamer. De kleuren bruin, rood en roze geven de slaapkamer een warme uitstraling. Ga je liever voor een rustgevende en natuurlijke look? Kies dan de kleuren groen, blauw en bruin. Het maakt niet uit waar je voor kiest, maar voor de sfeer in je slaapkamer is het belangrijk om één stijl aan te houden. 

3. Een vloerkleed 

Hoe vervelend is het wanneer je ‘s ochtends opstaat en je meteen op de koude vloer stapt. Zet daarom een warm en zacht vloerkleed neer. Een vloerkleed oogt daarnaast ook nog eens ontzettend gezellig. De vloerkleden zijn er in allerlei soorten en maten. Kies je een simpel creme kleurig kleed of durf je het wel aan om een print te gebruiken? De keuze is aan jou, maar laat het wel overeenkomen met de rest van de slaapkamer! 

4. De juiste verlichting 

Verlichting is misschien wel de belangrijkste sfeermaker in elke ruimte. Houd daarom bij het inrichten van je slaapkamer rekening mee dat de kamer op de juiste manier is verlicht. Werk of studeer je vaak in de kamer? Zorg dan dat je ook een functionele lamp gebruikt die genoeg licht verspreidt. Is jouw slaapkamer de plek waar je enkel ontspant en slaapt? Dan is de uitstraling van de lamp wellicht belangrijker dan de hoeveelheid licht die hij geeft. Dimmers zijn een handige manier om eenvoudig de sfeer in je slaapkamer te regelen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *