Met luxe behang maak je een kamer pas echt mooi

Afgelopen week hebben we een blog gepost over het opnieuw stylen van je woonkamer met fotobehang. Hier leuke reacties op mogen ontvangen! Maar er zijn nog talloze andere oplossingen op je woning op te fleuren en daarom gaan we vandaag luxe behang behandelen. Zoals vorige week al verteld was ik niet opzoek naar een standaard behang van de Gamma of Karwei om mijn muren mee te behangen. De uitstraling is saai en vaak ook ouderwets. Maar waar ik mij in vergist heb, zijn de talloze luxe behang soorten die je woonkamer of slaapkamer prachtig mooi kunnen maken. In onderstaande alina’s bespreken we de voordelen van het behangen van je woonkamer met een luxe behangsoort.

Wat voor soorten luxe behang bestaan er?

Waarmee kun je jouw muren dan behangen wat zoveel mooier is dan het standaard behang van de Gamma? Nou onzettend veel! Er zijn allerlei materialen waarmee het behang wordt gemaakt, denk bijvoorbeeld aan:

  • Leerbehang
  • Ecologisch behang
  • Vliesbehang
  • vinyllbehang

Dit is een kleine greep uit het ruime assortiment waaruit jij jouw nieuwe behangsoort kan kiezen. Maar buiten materialen zijn er ook nog vormen en patronen behang beschikbaar, denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Effenbehang
  • Patronenbehang
  • Kinderbehang
  • Eijffinger
  • Arte
  • van Gogh (Ja, je kunt zelfs je muren behangen met kunst!)

Welke type behang is geschikt voor jou?

Weet je nog niet goed welk behang jij moet kiezen, niks aan de hand dat is heel normaal. Er zijn een aantal gouden tips die je kunt volgen om tot het juiste behang te komen.

1. Ga niet voor een druk behang op alle muren. Kies een accentmuur en behang die met het drukste behang. Op de overige muren in de kamer ga je voor een effen behang. Hierdoor komt de focus volledig op de accentmuur, maar wordt het niet te druk in de kamer.

2. Vraag altijd om een aantal samples voor je de grote bestelling doet. Samples behang kunnen je iets meer zekerheid geven dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

3. Verdiep je in wat bepaalde kleuren of vormen met je kamer doen. Heb je al een kleine ruimte, kies dan bijvoorbeeld een mooi behang op de zijmuren. Dit zal de ruimte, voor je gevoel, vergroten.

Conclusie

Een luxe behang doet wat het zegt, het is luxe en geeft je woon en/of slaapkamer een luxe uitstraling. Ben jij gestuckte muren zat en wil je wel eens wat nieuws, met het assortiment wat decorette.nl aabied kun jij jouw huis mooi opfleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *