Slaapkamer idee – Tips and tricks over een mooie slaapkamer

Een slaapkamer is een kamer in een huis voor het bed, dus het wordt voornamelijk gebruikt om te slapen. Als u in een studio woont, dan is het wonen slapen in één kamer. Tot nu toe nog niet heel spannend, want dit wist je natuurlijk al lang! Maar hoe kun je jouw slaapkamer leuk inrichten? Wij geven jou een slaapkamer idee!

Slaapkamer idee – Richt je kamer leuk in

Op zoek naar ideeën over een manier om een slaapkamer te stylen? Nou, we hebben ze op een rij gezet! Zodra het gaat om slaapkamerstijl, gaat het allemaal om het maken van de juiste balans tussen mode en prestaties. Het is niet eenvoudig, dus we hebben een stappengids gemaakt. Nu kun jezelf slaapkamer stijlen, die er prachtig uitkomt en bij je mode past, maar ook een modern huis kan zijn. Immers, we besteden een derde van ons leven in de slaapkamer. Dus een beetje tijd en energie steken in de stijlen kan geen kwaad, toch?

We hebben alles in de hand, van lay-out tot verlichting, en van verfkleuren tot vloerkeuzes. Blijf gewoon doorlezen om je slaapkamer om te toveren in jouw relax paleisje.

Slaapkamer idee – in 5 stappen een prachtige slaapkamer

Het is altijd lastig als je de slaapkamer wilt verbouwen, waar je moet gaan beginnen. Wat altijd een goed slaapkamer idee is, is om een moodboard te maken. Speur door Pinterest of blader door tijdschriften naar de meubels en stijlen die jij het leukst vind en plak deze op een groot stuk papier of karton. Het zal snel duidelijk voor je worden welke stijl je mooi vind en hoe jij je kamer wilt gaan inrichten.

Vanaf dan is het gewoon een kwestie van het volgen van ons “Slaapkamer Idee” artikel. Dit voor een manier om een slaapkamer te stylen en te beginnen met het creëren van die Pinterest-dromen tot realiteit.

1. Kies voor de mooiste kleur voor uw slaapkamer idee

Om je slaapkamer een gevoel van ruimte te geven, zorg je voor een licht kleurenschema. Ook mag je warmtekleuren gebruiken om als je in een koude omgeving woont, om je slaapkamer een warm gevoelt te laten geven.

Kleur speelt een zeer belangrijke rol bij het geven van sfeer aan je slaapkamer. Dus zou het schilderen van uw slaapkamer een van de eerste stappen moeten zijn om uit te voeren. Het is sowieso belangrijk om hier mee te beginnen, nog voor u de meubels naar binnen brengt.

De keuze van de kleuren van de slaapkamer verf is enorm. Houdt er wel echt rekening mee dat je voorzichtig bent in de keuze van rare en extreme kleuren. Vul donkere kleuren altijd aan met een lichte tint ernaast. Zo maak je de slaapkamer niet te druk.

De slaapkamer biedt zoveel mogelijkheden om inventief aan te dringen met behoud van een rustgevende en kalmerende uitstraling’, zegt Judy Smith, kleurautoriteit bij Crown. ‘Om een simpele look te produceren, gebruik je één enkele tint of tinten van dezelfde kleur: als je muren, plinten, schuifdeurkast, deuren, kasten, radiatoren en zelfs raamkozijnen in dezelfde kleur schildert, slaagt je voor een doordachte en modieuze look. Dat werkt aanzienlijk goed met zacht grijsblauw en groen verder als neutrale tint.

2. Kies voor een eenvoudige slaapkamer idee inrichting

Beslissen over de inrichting en plaatsingen van de meubelstukken is een belangrijke stap in het stijlen van de slaapkamer. Je hebt echter nooit heel veel spelingsruimte, omdat slaapkamers vaak niet heel veel oppervlakte hebben.

Begin met de positie van en bekijk dan pas waar je de andere meubels kan neerzetten. Het is het beste om het bed in de lengte in een rechthoekige kant te plaatsen. In een grote slaapkamer kun je ervoor kiezen om het bed in het midden van een muur in de kamer te zetten.

3. Slaapkamer idee – Kiezen van het bed

Het kiezen van een bed gaat niet alleen over het winkelen voor een goed en lekker slapend bedframe. Kies liever een bedframe dat het beste bij uw wensen past. Denk aan een bed die perfect past in je kamer en een bed die lades heeft voor extra opbergruimte. Heeft u een kingsize bed nodig om kun je het prima redden met een twijfelaar?

Hoe zit het met de stijl van het bed? Het zou je algemene thema moeten aanvullen, maar zal ook het pronkstuk moeten zijn. Als u bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan een efficiënte, minimalistische look met een Scandi-rand. Kies dan voor een eenvoudig, witgekalkt houten frame.

4. Bepaal het juiste beddengoed

Onderschat niet wat een mooi opgemaakt bed met je uitstraling van je slaapkamer kan doen. Kies een mooi sierkussen of een dekbed met uniek patroon.

Maar je beddengoed moet er niet alleen mooi uitzien. Je slaapt er 8 uur per dag (als je voldoende nachtrust krijgt natuurlijk) en daarom moet je wel comfortabele beddengoed hebben. Fris linnen van smart kwaliteit is ook van vitaal belang. Zorg dat uw beddengoed lang mee gaat, kies voor een hoog aantal draden (ten minste 300) als uw voorkeur katoen is. Linnen is alleen handig als je geen tijd hebt. Want je hoeft linnen niet te strijken!

5. Investeer in langdurige meubelstuk

De eerste gedacht bij het kiezen van een slaapkamer meubelstuk is of je moet kiezen tussen een enkele meubel of dubbele stukken. De vorm van je slaapkamer kan wel helpen bij die keuze. Voorbeeld: een nachtkastje, zweefdeurkast en kledingkast in een omdat die ene hoek ik je kamer onmogelijk is om anders nog lades open te maken. Heb je onhandige hoeken in je slaapkamer dan is het verstandig om meubels op maat te gaan maken.

Als je een slaapkamer plant hebt kan dit je slaapkamer erg opleuken! Heb je nog geen slaapkamer plant, dan kraar ik zeker aan onze blog te bekijken. Behalve als leuk interieur, kan het ook rustgevend zijn en je een goed humeur geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *