Welk type hoor past bij mijn raam?

Het is zomer en het is 35 graden buiten. Natuurlijk wil je de koelere lucht van de avond en nacht door je huis laten stromen om de bloedhitte uit je huis te krijgen. Maar het weegt voor jou niet op tegen de consequenses van een klein leger aan muggen in je huis. Of wakker liggen van de warmte of wakker liggen van de zoemende muggen en jeukende bulten. De oplossing hiervoor is het nemen van horren voor je raam! Maar het ene raam is de andere niet en welke heb jij nou nodig die perfect past op je raam? Wij zochten het uit en zetten het voor je op een rijtje.

Naar binnen draaiende horren

Eigenlijk zou de titel moeten zijn “naar binnen draaiende ramen”. Want daar het het hier natuurlijk over. De meeste moderne huizen hebben een raam dat de woning in open gaat. Het lijkt daarom onmogelijk om een hoor in je raam te zetten, maar gelukkig is ook hiervoor een oplossing gevonden.

Inzethor

Een inzethor wordt ook wel een inklemhor genoemd. Het is namelijk ook letterlijk een hor die je in je raamkozijn “klemt”. Dit type hor is geschikt voor ramen die naar binnen kiepen maar ook voor ramen die naar binnen toe open draaien. Omdat de hor in het raamkozijn zit “geklemd” kun je het raam gewoon openen en sluiten zonder dat je de hor ertussenuit hoeft te halen. Het frame is vaak gemaakt van aluminium omdat dit licht is, maar wel stevig.

Naar buiten draaiende horren

Ook in deze alinea spreken we natuurlijk over naar buiten draaiende ramen. Dit gaat dan zowel over kantel en kiepramen. Voor naar buiten draaiende ramen zijn ook perfecte oplossingen gemaakt, die jij zo kan toepassen in je woning. Er zijn 2 oplossingen met hun eigen unieke eigenschappen, aan jou alleen nog de opdracht te kijken wat het beste past.

Voorzethor

Met dit type hor maak je eigenlijk nog een soort raam op je kozijn. Het is letterlijk een deurtje wat op het kozijn wordt gemonteerd. Op deze manier kan je zeer gemakkelijk het raam open en dicht doen. Maar ook als het raam open staat, de hor er gemakkelijk voorzetten. Met een magneet zorgt de hor ervoor dat er geen kieren ontstaan waar de muggen en insecten als nog langs kunnen vliegen.

Raamrolhor

Een raamrolhor is ook alleen geschikt voor ramen die naar buiten open draaien. Je plaatst deze hoor ook voor op het kozijn aan de binnenkant van de slaap/woonkamer. Een raamrolhoor rol je alleen op naar boven om het open en dicht te doen. Het is een soort rolgordoon van hor stof en dat houdt de insecten buiten. Voordeel van deze oplossing is dat je niet een complete deur extra op je kozijn hebt zitten wat in kleine ruimtes misschien een probleem kan vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *