Welke verschillende douches zijn er?

Is de huidige douche aan vervanging toe, dan begint het oriënteren op een nieuwe douche. De keuze is op dit moment groter dan ooit. Waar kies je dus voor nu je de vrije hand hebt? In dit artikel nemen we de laatste trends door op gebied van douches.

Locatie van de douche?

Nu grenzen steeds meer vervagen zien we bijvoorbeeld de inloopdouche, of een los bad, steeds vaker terugkeren op plekken buiten de badkamer. Een populaire plek voor de inloopdouche is bijvoorbeeld de slaapkamer. Het is natuurlijk ultra luxe om een eigen inloopdouche in je slaapkamer te hebben. Bedenk dus goed vooraf wat de nieuwe plek voor je douche wordt. Misschien kies je wel voor meerdere douches.

Keuze 1. De inloopdouche

Geen douche zó populair momenteel als de inloopdouche. Het leuke is dat hij ontzettend gemakkelijk te plaatsen is. In plaats van een douchecabine kies je voor een douchewand, en beschik je hiermee over een goedkope inloopdouche. Deze douchewand kan vanaf de vloer reiken, maar je kunt er ook voor kiezen om een zwevende douchewand te plaatsen, vanaf kniehoogte bijvoorbeeld. De inloopdouche wordt meestal in een hoek geplaatst, waardoor er maar een douchewand nodig is en je dus zo rechtstreeks de inloopdouche inloopt. De inloopdouche is ook erg geschikt voor ouderen. Er hoeven geen drempels genomen te worden of deuren te worden geopend. Een inloopdouche kent namelijk geen douchebak, maar wordt direct op de tegelvloer geplaatst.

Keuze 2. Douchecabine zonder douchebak

De douchecabine zonder douchebak lijkt op een inloopdouche, maar is het niet. De overeenkomst is dat hij ook direct op de tegelvloer geplaatst wordt, alleen is deze cabine verder geheel afgesloten. Hij is verkrijgbaar in verschillende type uitvoeringen, een populaire optie is met de pendeldeur. Een pendeldeur kan zowel naar binnen als naar buiten openklappen. Zo heb je altijd voldoende ruimte om in en uit te stappen. Let er wel op dat er geen badkamermeubelen in de buurt van de deuropening geplaatst wordt, om beschadigingen te voorkomen.

Keuze 3. Douchecabine met douchebak

Een douchecabine met douchebak biedt veel gemak. Deze cabine is vrijwel overal te plaatsen (natuurlijk moet er een afvoer aangelegd worden). Het water verlaat de douchebak niet en verdwijnt rechtstreeks in de afvoer. Op de ogenschijnlijk onmogelijkste plekken is de douchecabine te plaatsen, wat een groot voordeel is. Woon je bijvoorbeeld in een studio, of is er op een werkplek een douche nodig, dan valt de keuze al snel op een douchecabine, gewoon omdat hij super praktische én stijlvol is. Wie daarnaast over echt weinig ruimte beschikt kiest voor een douchecabine met schuifdeur. Douchecabines met een halve ronding zijn daarbij ook nog eens extra ruimtebesparend.

De verschillende douches die hier zijn besproken zijn zowel in kunststof glas als in veiligheidsglas verkrijgbaar. Is enige privacy voor jou belangrijk? Laat dan je keuze vallen op gematteerd glas, of smoked glass. Die laatste is in verschillende tinten verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *