4 voordelen van wollen vloerkleden

Wollen vloerkleden zijn al generaties lang in gebruik en hebben zich bewezen als een uitstekende keuze vanwege hun duurzaamheid en veerkracht. Ze zijn bestand tegen slijtage en gaan meestal 15 tot 30 jaar mee. Een ander voordeel is dat wol gemakkelijk te reinigen is, waardoor het een praktische keuze is voor vloerbedekking. Wil je ook een vloerkleed kopen en meer weten over de voordelen van wol? Lees dan verder!

Lange levensduur en super veerkrachtig

Wollen vloerkleden van de vloerkleden outlet zijn buitengewoon duurzaam en veerkrachtig. Deze vloerkleden zijn gemaakt van korte stukken schapenwol. Dat is natuurlijk een goede verklaring voor hun veerkracht en weerstand tegen slijtage. Bij sommige synthetische tapijten zie je na verloop van tijd vezel indrukken, vooral als ze vaak gebruikt worden. Dat is bij wol niet het geval. Deze behouden namelijk hun oorspronkelijke dikte en vorm. Dit betekent dat je wollen vloerkleed moeiteloos 15 tot 30 jaar meegaat, zelfs als je er de hele dag over loopt.

Kan goed tegen vuil en vlekken

Daarnaast is wol van nature vuil- en vlekbestendig. Wol heeft van nature geen statische lading, dus het zal minder snel vuil aantrekken. Bovendien bestaat wol uit vezels die vuil als het ware verbergen. Hierdoor kun je vlekken die toch op je wollen vloerkleed belanden eenvoudig worden verwijderd. Met wol kun je erop vertrouwen dat je vloerkleed er schoon en fris blijft uitzien.

Zacht en heerlijk warm

Wollen vloerkleden voelen erg zacht aan onder je voeten en zorgen voor een warme en comfortabele ondergrond. Vooral in combinatie met vloerverwarming krijg je een gezellige en behaaglijke sfeer in je huis. Het natuurlijke vermogen van wol om warmte vast te houden, betekent ook dat warmte minder snel verloren gaat. Je hoeft dus minder te stoken in de wintermaanden.

Brandveilig en ook milieuvriendelijk

Wollen vloerkleden zijn ook veilig. Wol heeft een hoog ontstekingspunt en is daardoor moeilijk ontvlambaar. Wol zal dus niet zomaar smelten als het in contact komt met vuur. Super veilig dus! Bovendien is wol een milieuvriendelijke keuze voor vloerbedekking, omdat het wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, namelijk schapenwol. Schapen worden meestal eens in de 9 tot 12 maanden geschoren en dit proces is volledig pijnloos voor hen. Een wollen vloerkleed kan dus echt een goede keuze zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *