Geniet nog meer van de zomer door gebruik te maken van een plissé hordeur

Veel huizen in Nederland zijn voorzien van een tuin en in de zomer staat de deur naar de tuin dan ook vaak open. Het is natuurlijk heerlijk wanneer het zomer is om lekker van het weer te genieten, maar het warmere weer zorgt ook voor meer activiteit van onder andere wespen, muggen en andere insecten die je liever buiten de deur houdt. De deur helemaal dichtlaten is natuurlijk geen optie want dan kun je het huis helemaal niet meer ventileren en wordt het op den duur bloedheet.

Door echter gebruik te maken van een plissé hordeur ben je in staat om het huis goed te ventileren zonder ongedierte in huis te halen. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een plissé hordeur om daarmee nog optimaler te genieten van de warme zomers en ’s nachts te kunnen slapen in relatieve koelte door de goede ventilatie.

Hordeuren kun je tegenwoordig makkelijk op maat laten maken

Niet alle huizen gebruiken een standaardformaat deur naar de tuin toe en sommigen gebruiken openslaande deuren of een schuifpui. Gelukkig is dit geen probleem met betrekking tot het plaatsen van een plisse hordeur, want vrijwel alle aanbieders bieden plisse hordeuren op maat aan.

De hordeur is in de meeste gevallen gemaakt van een aluminium frame, wat een zeer aantrekkelijk materiaal is, omdat dit zeer sterk en stevig is en bovendien ook nog eens erg lang meegaat. Er zijn ook plissé hordeuren beschikbaar met een kunststof-frame, wat op zich wel goed werkt, maar een aanzienlijk kortere levensduur heeft en bovendien makkelijker stuk kan gaan.

Houd ook pollen buiten de deur met een plissé hordeur

De techniek met betrekking tot de hor die gebruikt wordt is de afgelopen jaren steeds verder verbeterd. De huidig horren zijn dusdanig fijn van structuur, dat ze niet alleen beesten en ongedierte buiten houden, maar ook nog eens vervelende pollen niet doorlaten.

Dit zorgt ervoor dat vooral mensen met allergieën en hooikoorts klachten van een veel schonere lucht profiteren in huis, wanneer er gebruik gemaakt wordt van een plissé hordeur. In principe kun je dan ook rustig de hele dag door ventileren en geniet je ook in de zomer van een lekker afgekoeld huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *