Helemaal Hot – Open Kasten in je Woonkamer

De tijd van gesloten eikenkasten met deurtjes en sloten is allang verleden tijd. Het is veel leuker om in je woonkamer gebruik te maken van open kasten. Wat zijn open kasten en waar kun je ze allemaal voor gebruiken leggen we uit in dit artikel. Lees dus zeker verder en verrijk je kennis voor het inrichten van je interieur.

Waarom zou je een open kast in de woonkamer zetten?

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende type meubels te verkrijgen. Toch is een open kast een veel voorkomend item in de Nederlandse woning. Een open kast geeft in de meeste gevallen een mooie industriële look wat mensen gaaf vinden in hun woning. Door het plaatsen van persoonlijke spullen, souvenirs of knutselwerken van kinderen kun je een open kast zeer persoonlijk maken en helemaal naar je eigen stijl. Een open kast is nooit het zelfde en je kunt er je creativiteit compleet in kwijt.

3 tips om je open kast in te richten

Het inrichten van een open kast kan een hele klus zijn. Je wilt niet te veel, maar ook zeker niet te weinig items in de kast neerzetten. Je moet nadenken over de ruimtes, eyecatchers en uiteraard wil je ook jouw eigen stijl erin terug laten komen. Met onderstaande tip ben jij in staat een prachtige open kast te maken!

1. Je hoeft niet bang te zijn om ruimte vrij te laten

Je gaat je kast inrichten en bekijkt het plank voor plank. Elke vierkante centimeter is er één denk je en uit enthousiasme plaats je veel te veel accessoires. Niet doen! Nergens goed voor je, het oogt alleen rommeliger. Less is more zeggen ze ook wel en dat geldt ook voor de inrichting van jouw kast.

2. Zorg voor minimaal 1 eyecatcher in je open kast

Richt je kast in naar je eigen stijl, maar plaats minimaal 1 hoofd accessoire. De eyecatcher wat er meteen uit blinkt. De rest van de kast bouw je daar om heen. Ben je bijvoorbeeld een planten fan, plaats 1 grote mooie en fel groene plant. In de rest van je open kast plaats je gespreid een aantal kleinere groenen planten. Het past mooi bij elkaar, maar toch springt die ene grote groene plant eruit.

3. Richt het in naar jouw stijl

Dit klinkt erg makkelijk, natuurlijk ga jij het inrichten naar je eigen stijl. Maar wat we hier mee bedoelen is dat je best mag laten zien wie jij bent en waar je voor staat! Vind je boedha beeldjes mooi, zet er boedha beeldjes neer. Ben je helemaal Ibaza, zet er gave assesoires vanuit Ibaza neer. Laat mensen die voor het eerst jouw huis betreden meteen zien waar je voor staat.

Hoe houd je een open kast stofvrij?

Het korte antwoord = niet. Nee helaas een open kast trekt nou eenmaal stof aan. Dit is daarom ook wel een van de nadelen van een open kast. Tijdens je wekelijkse schoonmaakronde met stofzuigen en dweilen, moet je maar alvast rekening houden dat je iedere plank met accessoires met een plumeaus  aan het afstoffen bent. Het is iets meer werk in het huishouden, maar een stoffige open kast is ook geen gezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *