Hier moet je opletten bij het kopen van laminaat

Wanneer je een nieuwe woning gekocht hebt of juist je huidige woning opnieuw wilt inrichten, moet je op veel dingen letten. Welke ruimte(s) wil je inrichten en wat is je smaak en hoe zorg je dat de vloer, raambekleding en de meubels goed met elkaar matchen? Voor een stijlvol interieur is het belangrijk dat deze zaken goed afgestemd zijn. We beginnen met de vloer. Veel mensen kiezen voor een vloer van laminaat en dat is best logisch, laminaat is vaak van goede kwaliteit, betaalbaar en in veel verschillende stijlen te verkrijgen. Ben je van plan om een laminaatvloer te nemen? Lees dan snel verder waar je opletten moet bij het kopen van laminaat.

Verschillende stijlen laminaat

Laminaat is tegenwoordig in veel verschillende stijlen te verkrijgen. Zo kan je kiezen tussen honderden verschillende kleuren laminaat. Van donker en warm, naar licht en fris. De keuze in kleur is reuze. Daarbij heb je ook keuze in laminaat met en zonder groef en extra breed laminaat wat de vloer weer een hele andere uitstraling geeft. Kortom er valt veel te kiezen, behalve smaak spelen ook nog andere dingen een rol bij het kiezen van laminaat.

Onderhoud van laminaat

In tegenstelling van houten vloer, kan je een laminaatvloer bij slijtage niet opschuren en opnieuw lakken. Belangrijk is dat je bij je keuze voor een bepaald laminaatsoort rekening houdt met de slijtage van dit soort. Een laminaat met een V-groef slijt bijvoorbeeld minder snel dan een standaard laminaat omdat het zand, wat vaak zorgt voor slijtage, in de groeven terecht komt. Daarbij is een vloer van laminaat makkelijk te onderhouden. Met een stofzuiger en een dweil houd je de vloer eenvoudig schoon.

Waterbestendig laminaat

Nog niet zo heel bekend, maar wel heel ideaal voor in bijvoorbeeld de keuken is waterbestendig laminaat. In een ruimte als een keuken is de kans heel groot dat er wel eens iets gemorst wordt. Helemaal met kleine kinderen is het de dagelijkse gang van zaken. Waterbestendig laminaat is dan dé oplossing. Door speciale technologie is de bovenste laag van het laminaat waterproof gemaakt waardoor het water niet in het laminaat kan trekken en de vloer geen vochtplekken krijgt of krom komt te staan. Ideaal voor een langdurig gebruik.

Match de laminaatvloer met de rest van de inrichting

Bij de keuze voor een bepaalde laminaatvloer is het ook belangrijk om alvast goed na te denken over hoe je de rest van de ruimte wilt inrichten. Zo wordt het één geheel en niet een wirwar van verschillende stijlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *