Hoe houd je een kleine hal netjes?

Heb je een kleine hal die steeds meer een uitstalling wordt van allerlei spullen waar je even geen plek voor hebt? Een santenkraam noemden ze dat vroeger. Paraplu’s, jassen, post, sleutels, pakketten die teruggestuurd moeten worden, noem het maar op. Hoe berg je dat allemaal op zodat ook de hal er rustig uitziet?

Kapstokken: onmisbaar in de hal

Allereerst de kleding. Zorg voor één of meer kapstokken waaraan je jassen, sjaals, mutsen en ander textiel aan ophangt. Ook accessoires als (hand)tassen en paraplu’s kun je hier kwijt. De kapstokken bestaan in verschillende modellen: staand, of exemplaren die je aan de muur bevestigd.

Post, retourpakketten en oud papier

De gang- of meterkast is al decennialang de plek waar je de stofzuiger opbergt, maar als je een beetje slim te werk gaat is hier nog genoeg plek voor een postvakje. Verkeerd bezorgde correspondentie, reclame waar je even niks mee kan en pakketten die retour of naar de buren moeten, gaan hierin. Onderin creëer je een oudpapierbak, of je hangt een boodschappentas op waar je papier en karton in bewaart voordat het richting recyclebak gaat.

Sleutelkastje

Sleutels, pasjes van je werk, keychords, hang ze in een speciaal sleutelkastje zodat ze een vaste plek hebben en je ze dus niet snel kwijtraakt. Hier bewaar je ook prullaria zoals zaklampjes, kleine apparaten en leesbrillen.

Schoenenopbergsysteem

Dan de vele schoenen. Er bestaan handige schoenenopbergsystemen die heel weinig ruimte innemen. Zoals een metalen locker die je openklapt, en waar de de schoenen rechtop in gaan. Wat ouderwetser maar net zo doeltreffend is de canvas schoenenzak die je aan de binnenkant van de deur van de gangkast bevestigt.

Een beetje extra moeite doen

Tot slot is het een kwestie van een stapje extra doen om de hal leeg te houden. Dingen zolang maar even op de traptreden parkeren is slordig en gevaarlijk, breng ze daarom meteen naar boven. Een nette hal hou je voornamelijk in stand door het op hun plek leggen van dingen niet uit te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *