Hoe krijg ik mijn huis in de knusse winter stemming? Drie raamdecoratie tips

De winter staat bekend om de koude temperaturen en avonden waarbij het steeds vroeger donker wordt. In deze periode van het jaar breng je gemiddeld veel meer tijd binnen door dan in de andere seizoenen. Thuis wil je dan wel kunnen genieten van een warm en sfeervol interieur. Wat is er lekkerder dan gezellig onder je dekentje kruipen als het buiten koud is.

Om de knusse winter stemming in huis te krijgen kun je verschillende dingen doen. Met je raamdecoratie kun je meerdere kanten op. In dit artikel vind je drie tips die je op weg kunnen helpen. Zo kun je stoffen en warme kleuren combineren, letten op isolatie en natuurlijke materialen gebruiken.

1: Combineer stoffen en warme kleuren

De winter is een tijd waarin je gezellig binnen wilt genieten van een knusse inrichting. Stoffen raambekleding draagt bij aan de warme sfeer in huis. Ook kun je het met kleuren gezellig maken. In de winter geven veel mensen de voorkeur aan donkere kleuren omdat je hierbij echt een knus gevoel krijgt. Voor meerdere ramen is er wel gepaste raamdecoratie te vinden. Zo vind je ook raamdecoratie draai kiepraam kunststof in de wintersferen.

2: Let op de isolatie

Wanneer de temperatuur buiten begint af te nemen, wil je er binnen op kunnen rekenen dat het lekker warm blijft. Om die warmte zo min mogelijk via de ramen te laten ontsnappen kun je met je raambekleding rekening houden met de isolerende werking van de gordijnen. Zo blijft de temperatuur binnen stabieler, ook al is het buiten koud.

Gordijnen met een hoge isolatiewaarde zijn bijvoorbeeld plisse gordijnen. Bij dit type raamdecoratie wordt er een isolerende barrière gecreëerd tussen het raam en het gordijn. Dit fungeert als beschermingslaag voor de temperatuur in huis. Wil je extra veel isolatie met je plisségordijnen? Overweeg dan duette shades gordijnen. In het kort zijn dit plisségordijnen met een dubbele stoflaag en dus een extra effectieve isolerende werking.

3: Overweeg natuurlijke materialen

Wil je een knus winter huis? Dan zijn natuurlijke materialen daar erg voor geschikt. Hout is in dat opzicht het type materiaal dat warmte en sfeer in je huis brengt. Bij houten raamdecoratie kun je denken aan houten shutters of jaloezieën. Ook zorgt het hout voor een natuurlijk lichtinval in de ruimte. Een andere stof met een natuurlijke look is linnen. Voor raambekleding kan dit mooi zijn om normale of vouwgordijnen van in huis te hangen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *