Raambekleding zonder boren

Kunststof kozijnen zijn een duurzaam product. Als je kunststof kozijnen hebt wil je daar niet in boren. Beschadigingen zijn niet of nauwelijks te repareren en je wilt geen zichtbare, ontsierende gaatjes of krassen in je kozijnen. Hoe ga je dan te werk als je raambekleding wilt ophangen? Wij geven je graag drie voorbeelden van raambekleding voor kunststof kozijnen zonder boren.

Plisségordijnen

Plisségordijnen bevestig je zonder dat je in kunststof kozijnen hoeft te boren. Dit doe je met klemsteunen, die los verkrijgbaar zijn. Met deze klemsteunen klem je de gordijnen vast aan het kozijn.

Plisségordijnen hebben veel voordelen. In de winter houden ze de kou buiten en de warmte binnen, in de zomer houden ze de hitte van de zon buiten en het hele jaar door ben je beschermd tegen nieuwsgierige ogen die naar binnen kijken. Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in een top down en een top down bottom up uitvoering. Eerste bedien je van boven naar beneden, tweede van boven naar beneden én beneden naar boven.

Rolgordijnen

Rolgordijnen bevestig je niet aan het kunststof kozijn, maar aan de muur erboven. Op die manier blijven je kozijnen dus vrij van beschadigingen.

Een rolgordijn is eenvoudig te bedienen met een koordje, en je kan zelf de hoeveelheid lichtinval en doorkijk bepalen. Er zijn verschillende soorten rolgordijnen, zoals licht doorlatende gordijnen of verduisterende rolgordijnen. Deze gordijnen zijn dus geschikt voor iedere ruimte van het huis, van de ramen naast de voordeur tot de slaapkamer en keuken.

Houten jaloezieën

Ook houten jaloezieën bevestig je boven de kozijnen aan de muur. Dat maakt jaloezieën heel geschikte raamdecoratie voor kunststof kozijnen. Deze jaloezieën zijn geschikt voor bijna ieder raam, omdat ze eenvoudig op maat te maken zijn. Daarnaast zijn ze geschikt voor alle ruimtes in een huis. Omdat je de lamellen in iedere gewenste stand kunt vastzetten bepaal je zelf de hoeveelheid doorkijk en lichtinval. Houten jaloezieën zijn eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek, voor hardnekkig vuil maak je gebruik van een mid schoonmaakmiddel. Daarnaast zijn ze heel eenvoudig  te bedienen en met hun klassieke, strakke uitstraling passen ze binnen bijna iedere interieurstijl, van strak en modern tot landelijk en mix & match.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *