Stalen binnendeur kopen? Dit zijn je opties

Voor wie houdt van een huis met een rijke, hoogwaardige uitstraling, is een stalen binnendeuren op maat laten maken de perfecte keuze. De grote verscheidenheid aan kleuren en texturen die beschikbaar zijn in het materiaal maken het mogelijk om een look te creëren die bij elke smaak past. Je kunt een stalen binnendeur in een bestaande deuropening installeren. In deze blog leest je meer over de mogelijkheden!

Het design van een stalen binnen deur

Stalen deuren zijn altijd mooi vormgegeven. De deuren & glasinzet hebben een elegante, duurzame uitstraling maar blijven toch transparant. Het type deur dat je kiest, is helemaal aan jou Er zijn een paar manieren waarop je het kunt bevestigen voor veiligheid en efficiëntie.

Scharniersystemen stalen binnendeuren

Er zijn twee soorten deuren met scharnieren: ’taatsdeuren’ en ‘scharnierdeuren’. Scharniersystemen voor stalen deuren: scharnieren of niet scharnieren. Scharnierende scharnieren zijn gemakkelijker te installeren, maar met scharnierende scharnieren kunnen mensen het gebouw snel verlaten. Er zijn twee belangrijke deuropeningssystemen waarvoor je kunt kiezen bij stalen binnendeuren: scharnierdeuren en taatsdeuren. Een scharnierdeur is zoals een normale deur, maar een taatsdeur is anders, deze zit vanaf de vloer tot het plafond bevestigd. Het gewicht hangt niet van de scharnieren, maar het staat op de grond.

Zowel scharnieren als taatsdeuren hebben voor- en nadelen. In de praktijk worden ze vaak allebei gebruikt. Laten we eerst kijken naar de kenmerken en voordelen van scharnieren.

Scharnierdeuren

Bij stalen binnendeuren is het kozijn vaak ook van staal, zodat het de deur kan dragen. Het gewicht van deze deuren maakt ze zwaar en sterk genoeg om dit te doen. U kunt een deur sluiten die scharnieren heeft en er zijn enkele voordelen aan verbonden. U wilt bijvoorbeeld de koude lucht buiten houden of geluid beter isoleren. Maak de scharnierende deur los bij het sluiten om beschadiging te voorkomen. Omdat kleine kinderen kunnen proberen hun vingers in de deur te steken, kan bovendien de voorkeur worden gegeven aan een scharnierende deur

Taatsdeuren

In wezen draait een taatsdeur vanaf een scharnierpunt op de vloer en het plafond. Dit betekent dat hoewel de deur zwaar is, hij licht aanvoelt. Een ander voordeel van taatsdeuren is dat ze in twee richtingen kunnen openen als je genoeg ruimte hebt. Een taatsdeur kan naar 2 kanten openslaan waardoor je altijd een kleine kier zult houden aan de rand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *