Tips om de woonkamer extra sfeer te geven

Vandaag een blogartikel over het opleuken van je woonkamer! Zelf heb ik drie jaar geleden een huis gekocht en samen met mijn vriendin bedacht dat het leuk zou zijn om alle muren te laten stucen en wit te verven. De keuze voor onze meubels waren grijs met wit. Je voelt het dus al aankomen, onze woonkamer ziet er uit als een gemiddeld ziekenhuis. Daarom zijn we opzoek gegaan naar een leuke, maar vooral makkelijke, manier om onze woonkamer extra sfeer te geven. Een muur een bepaalde kleur sauzen, of het standaard behang van de Gamma zagen we beide niet zitten. Na een lange zoektocht kwamen we bij de optie van fotobehang uit en dat trok direct onze aandacht. Wij hebben samen veel vakanties gehad en mooie plaatsen bezocht, dit wilde we wel verwerken in onze woonkamer.

Voordelen van fotobehang

Waarom hebben we dan gekozen voor fotobehang voor de woonkamer? Dat is eigenlijk heel simpel, omdat het er super mooi uitziet, veel sfeer geeft in je woonkamer en laat zien wat voor persoon je bent. Wij zijn reislustig en onze gasten mogen best zien waar wij zijn geweest. Natuurlijk hebben we niet heel de muur volgeplakt met fotobehang van verschillende steden, maar wij hebben één hele mooie foto van Barcelona gevonden en die hebben wij op een prominente plek in de woonkamer behangen. Het is een precisie werkje, maar zelfs voor mijn twee linkerhanden niet onmogelijk.

Wat voor soorten fotobehang bestaan er?

Wij hebben gekozen voor fotobehang van steden. Maar er is veel meer keuze in fotobehang. Voor ieder wat wils is er wel een categorie. Voor deze liefhebbers is er ook een fotobehang naar keuze:

  • Gebouwen
  • Watervallen
  • Auto’s
  • Dieren
  • Bloemen

Dit is maar een kleine greep uit wat er allemaal beschikbaar is. Natuurlijk blijf je afhankelijk van de gemaakte foto’s. Met een simpele foto vanaf je smartphone, kun je nooit het aantal pixels bereiken wat in de fotobehang foto’s is verwerkt.

Kun je alle muursoorten voorzien van fotobehang?

Omdat onze muren gestukt waren, was behangen een fluitje van een cent. Mocht je een muur met structuur hebben dan is het wel een ander verhaal. Het wordt niet onmogelijk, maar wel iets lastiger. Je zal je muur eerst glad moeten maken met een laag vinylbehang. Of je laat een klusjesman, het gedeelde waar jij het fotobehang wilt hangen, de muur glad stuken.

Conclusie

Ben je de uitstraling van je woonkamer zat en wil je deze op een simpele manier opfleuren. Fotobehang kan je woonkamer een compleet andere uitstraling geven. Wij zijn er erg blij mee en hopelijk hebben wij jou hier ook mee geïnspireerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *