Tips tegen ongedierte in uw woning

Als mensen op vakantie gaan of tijd buiten doorbrengen, is het belangrijk dat huiseigenaren de nodige maatregelen nemen om hun huis te beveiligen. Dit kan inhouden dat deuren worden vergrendeld, buitenverlichting wordt ingeschakeld en alarmsystemen worden geactiveerd. Met deze voorzorgsmaatregelen kunt u indringers afschrikken en uw huis beschermen.

5 handige tips tegen ongedierte in huis

Huiseigenaren denken misschien dat ze alle nodige voorzorgsmaatregelen hebben genomen om hun huis veilig te houden, maar er is één indringer die ze vaak vergeten … insecten.

Met deze tips houdt u uw huis vrij van ongedierte en raakt u alle ongenode huisgasten kwijt.

  1. Om broedplaatsen voor muggen te voorkomen, moet u al het stilstaande water in uw tuin verwijderen, inclusief vogelbaden, schotels van bloempotten en kinderbadjes. U kunt ook uw regengoten schoonmaken om te voorkomen dat er water in het riool komt.
  2. U kunt insecten ervan weerhouden uw huis binnen te komen door de boomtakken en planten rond uw huis te snoeien. Zo wordt het voor hen moeilijker om een weg naar binnen te vinden.
  3. Zorg ervoor dat u al het afval buiten in afgesloten bakken doet voordat u het huis verlaat, zodat vliegen niet naar uw huis worden aangetrokken.
  4. Bewaar etensresten in luchtdichte verpakkingen zodat ongedierte er niet bij kan.
  5. Een goede tip voor ouders die met hun kinderen op vakantie gaan: stop uw kleren in grote plastic zakken in de koffer. Zo voorkomt u dat bedwantsen zich in uw kleren verstoppen en de reis verpesten. Controleer bij thuiskomst uw kleding en stofzuigers voordat u ze naar binnen brengt om een besmetting te voorkomen.

Met behulp van deze checklist kunt u ontspannen op vakantie zonder u zorgen te maken over uw huis. Als u echter denkt dat er een plaag kan zijn, bel dan meteen een professional.

8 tips tegen ongedierte in zolder

Hier volgen enkele tips om met ongedierte in uw zolder te kampen.

Gebruik een masker

Als u op uw zolder werkt, moet u zich bewust zijn van de allergenen, verontreinigende stoffen in de lucht en schimmelsporen die mogelijk schade kunnen veroorzaken. Draag altijd een gezichtsmasker om inademing te voorkomen. Als het een tijdje geleden is dat u uw zolder heeft schoongemaakt, moet u een masker dragen om uzelf te beschermen tegen eventueel opgehoopt stof of vuil.

Zolder leegmaken

Uw zolder kan rommelig zijn, maar wanhoop niet. De eerste stap om de zolder op te ruimen is ook de eenvoudigste: verplaats alles van de zolder naar beneden. Dit geldt zowel voor grotere voorwerpen zoals meubels als voor kleinere voorwerpen zoals dozen. Zodra alles is verhuisd, kunt u een meer strategische aanpak kiezen om uw ruimte te organiseren.

Als u het zware meubilair uit de weg ruimt, kunt u grondiger schoonmaken. Als u grote meubels heeft die u niet naar beneden kunt verplaatsen, probeer ze dan in een hoek te zetten zodat u gemakkelijk kunt schoonmaken.

Gooi onnodige troep weg

Neem de tijd om uw spullen op zolder door te nemen, en doe alles wat u niet nodig hebt weg of doneer het. De meeste zolders staan vol met spullen die mensen gewoon vergeten zijn. Maar wees voorzichtig bij het doorzoeken van oude dozen – ze kunnen een thuis zijn voor knaagdieren zoals muizen of ratten. Om te controleren of dit het geval is, kunt u op zoek gaan naar tekenen van ongedierte aan de buitenkant van verdachte dozen.

Het is moeilijk om sommige persoonlijke spullen los te laten, we raken eraan gehecht. Maar als er iets op je zolder staat waarvan u weet dat u het nooit meer zult gebruiken, is het tijd om afscheid te nemen. Uiteindelijk zal het helpen uw zolder en huis op te ruimen.

Grondig schoonmaken

U moet niet alleen uw zolder opruimen, maar er ook voor zorgen dat hij schoon is door stof, vuil en puin te verwijderen. Begin met de houten balken, muren en ramen en ga vervolgens naar moeilijk bereikbare plaatsen met een stofdoek met een verlengde arm.

Om vuil en stof op uw zolder te voorkomen, moet u de vloeren altijd met langzame bewegingen vegen. Reinig daarna de hele ruimte van boven tot onder met een stofzuiger, zodat er geen allergenen of huidschilfers achterblijven.

Inspectie

Controleer uw zolder op tekenen van ongedierte als u hem schoonmaakt. Behalve op tekenen van plagen kunt u ook letten op:

  • Uitwerpselen
  • Geknaagde elektrische draden
  • Nesten in isolatie

Als u denkt dat er misschien ongedierte in uw huis is, let dan goed op tijdens het schoonmaken. Als iets er vreemd uitziet, kijk dan beter of er tekenen van ongedierte zijn.

Isolatie controleren

Tussen uw zoldervloer en de bovenste verdieping van uw huis moet een laag isolatiemateriaal zitten. Zo voorkomt u dat warmte ontsnapt en dat de energierekening de pan uit rijst. Wanneer u deze isolatie aan het controleren bent, let dan op de algemene staat ervan. Als het er versleten uitziet, kunt u overwegen meer toe te voegen of het geheel te vervangen. Niet alleen ziet het er dan netter uit, maar oude isolatie kan na verloop van tijd behoorlijk slordig worden.

Spullen terugplaatsen in zolder

Nu uw zolderruimte schoon is, kunt u beginnen met spullen naar boven te brengen – maar maak van de gelegenheid gebruik om deze keer georganiseerd te zijn. Kartonnen dozen zijn gevoelig voor ongedierte, dus investeer in harde plastic bakken om uw spullen in op te bergen. Dit bespaart u gedoe en verdriet als u ooit een plaag krijgt.

Regelmatig zolder controleren

Het opruimen van uw zolder zou een onderdeel moeten zijn van uw regelmatige huisonderhoud. Ga eens in de paar maanden naar uw zolder om op te ruimen en te controleren op ongedierte. Zo blijft uw zolder in goede staat en voorkomt u dat hij weer rommelig wordt.

Zolder regelmatig schoonmaken

Houd uw zolder schoon om te voorkomen dat ongedierte het overneemt! Als u een rommelige zolder heeft, is het waarschijnlijker dat ongedierte er wordt aangetrokken. Door uw ruimte op te ruimen en netjes te houden, kunt u mogelijke ongedierteproblemen in de toekomst voorkomen.

Hebben al deze tips niet geholpen en bent u op zoek naar professionele hulp? Neem dan contact op met Ongediertebestrijding Rotterdam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *