Vloerverwarming aanleggen tijdens je renovatie? Hierop moet je letten

Eindelijk is het dan zover, je huis wordt verbouwd en je bent af van die ijskoude tegelvloer. Er wordt een nieuwe vloer geplaatst en natuurlijk neem je vloerverwarming. Maar waar moet je eigenlijk op letten tijdens je onderzoek naar de beste vloerverwarming? Die mega verbouwing van 6 maanden in je huis ga je nooit meer doen, dus je vloerverwarming moet van degelijke kwaliteit zijn zodat je er nooit meer naar om hoeft te kijken. Wij zochten voor je uit waar jij op moet letten tijdens de aanschaf van een nieuwe vloerverwarming

CVkoopjes heeft een mooi en ruim assortiment radiatoren en vloerverwarmingen.

Wat voor soort vloer heeft je voorkeur?

Je kunt geen keuze maken in vloerverwarming voor je weet wat voor type vloer je gaat aanschaffen. Neem je natuursteen, parket of ga je toch voor tapijt? Niet alles is geschikt voor vloerverwarming. Belangrijke om te onderzoeken wat het isolerende vermogen van de vloer is. Je wilt namelijk zo min mogelijk dat jouw vloerkeuze de warmte absorbeert.

Om bovenstaande reden valt tapijt of een parketvloer daarom ook gelijk af. De beste keuze voor een vloer met vloerverwarming is ten alle tijden tegels plavuizen. Deze laten de warmte goed door en verwarmen je huis dus het beste tegen de laagste kosten (tegenwoordig ook niet geheel onbelangrijk meer).

Wat voor systeem neem je?

Nu je weet welke type vloer je gaat nemen is het belangrijk om na te denken wat voor soort systeem je wilt nemen. Er zijn 2 soorten systemen met verschillende eigenschappen.  Beiden hebben natuurlijk weer hun eigen voor en nadelen. Hieronder het verschil:

Open systeem

Bij een open systeem zit de vloerverwarming direct aangesloten op je waterleidingen. De naam zegt dus wat het is. Het is in dit type systeem belangrijk dat er met koud water gekoeld kan worden, mocht de temperatuur te hoog worden.

Gesloten systeem

In een gesloten systeem heb je ten alle tijden een warmtewisselaar nodig om de temperatuur te regelen. Een gesloten systeem heeft meer kans op roestvorming in de ketel.

Conclusie

Met deze tips ben je weer iets meer in staat om je keuze te bepalen bij het kiezen van een nieuwe vloerverwarming. Laat je wel altijd nog informeren in een winkel of door de klantenservice van CVkoopjes.nl voor je overgaat tot zo’n belangrijke aanschaf.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *