Wat kan je met Lampe Berger?

Lampe Berger, ook bekend als “Maison Berger Paris”, is een beroemd merk van luchtzuivering producten dat al meer dan een eeuw bestaat. Deze stijlvolle en decoratieve lampen maken gebruik van katalytische verbranding om de lucht in huis te zuiveren en te parfumeren. Wat ook bedoeld was om nare geurtjes weg te filteren is nu uitgebloeid om de lekkerste geuren door je kamer te verspreiden én de lucht te filteren. In deze blog bespreken we wat Lampe Berger is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn van het gebruik van een Lampe Berger.

Wat is Lampe Berger?

Lampe Berger is een luchtzuiverend product dat ontwikkeld is in de late 19e eeuw door de Franse apotheker Maurice Berger. Het is een elegante glazen lamp die ontworpen is om de lucht te zuiveren en te parfumeren. De lamp maakt gebruik van katalytische verbranding om ongewenste geuren en bacteriën in de lucht te elimineren. De Lampe Berger is verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en ontwerpen, zodat het in elk interieur past. Als geuren heb je de neutrale geur, die dus alleen de lucht filtert op nare geurtjes. Dit is dan ook het origineel. verder zijn er genoeg lekkere geurtjes, zoals ocean breeze, lavendel, vanille, orange cinnamon en forest mist.

Hoe werkt Lampe Berger?

Een Lampe Berger is een uniek apparaat dat speciaal is ontworpen om de lucht in huis te zuiveren en te parfumeren. De geurverspreider werkt door middel van een lont en een speciale vloeistof, de zogenaamde parfum. De vloeistof wordt in de lamp gegoten en het lont wordt hierin gedompeld. Deze kan worden aangestoken. De grootte van de ruimte en de duur van het gebruik van de Lampe Berger zijn afhankelijk van de intensiteit van de geur die u wilt verspreiden. Over het algemeen wordt aanbevolen om de Lampe Berger 20-30 minuten te gebruiken voor een kamer van ongeveer 20 m². Voor grotere kamers kunt u de Lampe Berger langer laten werken of meerdere apparaten tegelijkertijd gebruiken. Het is ook belangrijk om de Lampe Berger niet te dicht bij muren, meubels of andere objecten te plaatsen en de kamer na gebruik goed te ventileren.

Hoe gebruik je een Lampe Berger?

Het is in het begin lastig om erachter te komen hoe de Lampe Berger precies werkt. Na een paar keer zit het helemaal in je systeem en weet je niet meer anders. Maar eerst oefenen! Hieronder is een stappenplan uitgewerkt hoe je een Lampe Berger kunt gebruiken.

  1. Verwijder de sierdop en de brander van de Lampe Berger.
  2. Vul de brander met de gewenste hoeveelheid parfumolie (meestal tot maximaal 2/3 van de capaciteit van de brander).
  3. Plaats de brander terug op de Lampe Berger en zet de sierdop weer terug.
  4. Laat de lont van de brander ongeveer 20 minuten weken in de parfumolie voordat je de Lampe Berger aansteekt.
  5. Steek de brander aan en laat deze ongeveer 2-3 minuten branden.
  6. Blaas de vlam uit en laat de brander ongeveer 20 minuten staan, zodat de lont de parfumolie kan absorberen en de geur kan verspreiden.
  7. Na 20 minuten kun je de Lampe Berger weer uitblazen. De geur zal nog enige tijd in de lucht blijven hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *