Welke verlichting kies je in een hoge ruimte? Dit moet je weten!

Ben jij huiseigenaar van een groot huis en beschik jij over een vide in je woning? Dan ben je ongetwijfeld met een reden op dit blog uitgekomen. Hartstikke mooi en super modern dat jij een vide in je woning hebt. Misschien zelfs wel over meerdere verdiepingen en meerdere kamers. Maar hoe kies je nou de juiste verlichting en welke lampen heb je ervoor nodig? Natuurlijk zijn hier al oplossingen voor en het mooiste wat jij kunt ophangen is een videlamp. Deze zijn er in alle soorten en maten en er bestaat er vast één voor jouw smaak. Lees dit blog door om erachter te komen of een videlamp voor jou geschikt is.

Wat is een videlamp?

Een videlamp is niet meer dan een lamp die je ophangt in je vide. Tot zover vrij logisch natuurlijk. Maar videlampen zijn meer dan een simpele standaard lamp die jij in je woonkamer of badkamer ophangt. Een videlamp straalt luxe uit en maakt jouw entree chique. Een videlamp is eigenlijk een lampen kunstwerk in je huis. Het kan allerlei soorten en maten hebben. Zo kunnen er meerdere lampen aan kabels hangen van 1 tot 4 meter lang. Voordeel van het hoogteverschil en meerdere lampen is dat het lichtbereik ook een stuk groter is. Zo kun je met een grote videlamp jouw complete vide verlichten en nog in stijl ook!

Voor wie is een videlamp geschikt?

Een videlamp is niet zomaar voor iedereen geschikt. Sommige mensen denken wel dat het ook mooi staat in een rijtjeshuis trapgat of nieuwbouw zolder. Maar vaak misstaat het daar toch.

Maar heb jij een modern huis met een vide over meerdere kamers dan is een videlamp zeker geschikt voor jou. Dan maakt het niet uit of je jong of oud bent of een bepaalde unieke smaak hebt. Voor iedere smaak is er wel een videlamp te verkrijgen. Een videlamp staat in een modern huis, maar kan ook prima in een klassiek houten villa hangen.

Hoe hang je een videlamp op?

Je hebt een mooie videlamp gevonden en deze moet nu natuurlijk nog opgehangen worden. Uiteraard zijn er altijd opties die je tegen elkaar kunt afwegen. Uitbesteden is altijd mogelijk, maar wil je kosten besparen dan kun je overwegen het zelf te doen. Wij hebben de opties voor jou uitgewerkt en laten daarmee de keuze volledig over aan jou.

1. Hang de videlamp zelf op

Ten eerste, als je niet zeker bent of jij deze klus kan klaren, begin er dan zeker niet aan! Je hebt minimaal een hoge trap nodig en moet toch allerlei stunt uithalen om de trap op de juiste plaats te krijgen. Ook werk je op een grote hoogte. Mocht je het toch zelf willen doen, zorg er dan voor dat je binnen een stijger kunt opbouwen. Dit kost natuurlijk wel wat meer tijd, maar eenmaal gebouwd kun jij wel veilig de werkzaamheden uitvoeren.

2. Laat het uitvoeren over aan een professional

Ben jij minder handig, of durf je de klus echt niet aan. Helemaal niet erg! Er zijn genoeg andere mensen die jou prima kunnen helpen met het ophangen van de videlampen. Ga opzoek naar een lokale klusjesman of zet je klus op Werkspot. Daar kan een handige klusjesman reageren op jouw advertentie en krijg je een persoonlijk voorstel. Zo voorkom je dat je zelf staat te stunten en onnodige ongelukken maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *