Woning inrichten? Probeer dit eens! 

Het inrichten van je woning is misschien wel één van de leukste dingen die er is! Tijdens het inrichten hou je voor een groot deel rekening met je eigen smaak. Welke bank vind je mooi, welke kleuren wil je gebruiken en welke accessoires en apparaten wil je toevoegen? Dit zijn vragen die makkelijker lijken dan het daadwerkelijk is. Wij willen je daarom alvast op weg helpen met een aantal tips voor het inrichten van je woning! 

Ga voor klassiek 

De belangrijkste trend voor 2022 is het feit dat we weer helemaal back-to-basic gaan. We mogen weer alle klassiekers binnen brengen. Denk hierbij aan retro kleuren, klassieke meubels en losse bankstellen. Maar niet alleen meubels, want ook gadgets en elektronica zorgt voor een mooiere inrichting. Kies bijvoorbeeld een hoek van je woonkamer uit en maak hier een muziek-hoek van. Voeg een klassieke cd speler met bluetooth toe en creëer een geweldige retro look. 

Welke kleuren gebruik je? 

De kleur van je woonkamer is ontzettend belangrijk! Een geheel zwarte kamer geeft namelijk een veel minder ruim gevoel dan een kamer die voorzien is van lichtere kleuren. Kies daarom voor (gebroken) wit, lichtroze en andere natuurlijke tinten. Blijf het aankomende jaar in ieder geval ver weg van donkere kleuren als zwart, donkerbruin of donkergroen. 

Werk en wonen combineren 

Iedereen wilt natuurlijk een super gezellige woonkamer, omdat we veel tijd van de dag hier doorbrengen. De woonkamer is één van de belangrijkste kamers van je woning, maar hier begint langzamerhand verandering in te komen. We werken namelijk steeds vaker thuis, en een thuiskantoor is hierbij van cruciaal belang. Je werkplek kan een aparte kamer hebben in huis, maar met een glazen schuifpui creëer je ook heel eenvoudig een ontzettend toffe werkplek. Op deze manier ben je toch betrokken bij het woongedeelte van het huis en werk je ook nog eens in volle rust. Ideaal! 

Het draait allemaal om stijl en sfeer 

De trends in wonen voor 2022 worden gekenmerkt door twee stijlen, namelijk Retro en Urban jaren 90’. Binnen de retro stijl zien we kleuren als okergeel, terra, blauw en de combinatie van zwart-wit. De lijnen zijn rond en zacht evenals strak en grafisch. Daarnaast is ook de iconische polkadot weer terug van weggeweest. De meubels stralen een art-deco sfeer uit en het gebruik van glas is duurzaam net als de toepassing van vintage vondsten. 

De Urban jaren 90’ stijl is te herkennen door het gebruik van koele ruige materialen als beton en staal, in combinatie met felle uitgesproken kleuren en scherpe architectonische lijnen. Voor de echte creatieveling, graffiti, kunst en grafische elementen als letters, cijfers en lichtbakken mogen ook zeker toegevoegd worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *