Zo integreer je woonaccessoires in jouw interieur

Woonaccessoires geven een persoonlijke draai aan jouw interieur. Die frisgroene kamerplant, het souvenir van die ene verre reis en die unieke kandelaar van je favoriete woonwinkel in Amsterdam geven jouw huis een unieke sfeer. Maar, hoe integreer je woonaccessoires nou het beste in jouw interieur? In dit artikel geven we je tips!

Nonchalance

De grootste kunst is om nonchalance uit te stralen. Je wilt dat het lijkt alsof je er niet (teveel) je best voor hebt gedaan. Dit betekent dat je accessoires vooral niet statisch moeten ogen. Wees daarom niet bang om met je woonaccessoires te spelen, ze regelmatig te verplaatsen en vooral creatief te zijn: hang objecten aan de muur, plaats accessoires onder een glazen stolp of op een krukje of etaleer ze in een mooie op- en samenstelling in een open kast.

Géén symmetrie

Wellicht een ietwat onaangename boodschap, maar doorgaans geldt dat oneven aantallen wat betreft interieurstyling mooier overkomen dan even aantallen. En dat terwijl de gemiddelde mens vaak buitengewoon veel waarde lijkt te hechten aan symmetrie. Het overboord gooien van symmetrie zorgt echter voor een veel speelsere en dynamischere uitstraling van jouw interieur.

Groeperen

Dit betekent dat je moet leren om losse accessoires met elkaar te combineren. Groeperen is wat betreft woonaccessoires echt het sleutelwoord. Gecombineerde woonaccessoires zullen elkaar namelijk versterken. De kunst is om groepjes te maken van mooie spullen, afwisselend in kleur(tint), materiaal, structuur, hoogte, vorm en soort.

Kleurenpalet

Tenslotte is het belangrijk om een bepaald kleurenpalet aan te houden binnen je interieur. Dat geldt eigenlijk voor elk onderdeel van het interieur, maar zeker voor woonaccessoires. Het brengt namelijk eenheid. Bepaal de basiskleuren en accentkleuren van jouw interieur en pas je woonaccessoires daarop aan. Ga voor ton-sur-ton en zet woonaccessoires die binnen hetzelfde kleurenpallet vallen bij elkaar. Je zult zien dat je met dit trucje in een handomdraai een rustigere en harmonieuzere uitstraling creëert. Ook al zijn de spullen nog zo verschillend, het resultaat is een prachtig geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *