Zo kies je de juiste tv meubel!

Het tv meubel is een belangrijk onderdeel in je interieur. Of je nou graag tv kijkt of veel in de zithoek bij de tv zit: een tv meubel is gewoon onmisbaar. Natuurlijk moet een tv meubel praktisch zijn met genoeg opbergruimte, de juiste hoogte, kleur en stijl, maar met het aanbod wat tegenwoordig zo breed is, wordt het nog een lastige klus om de juiste te vinden. In dit artikel zetten we de populairste tv meubels op een rijtje voor je.

Laag tv meubel

De populariteit van een laag tv meubel is toegenomen de laatste jaren. Denk aan een landelijk tv meubel van wit of hout, op lage pootjes of met schuifdeuren voor een minimalistisch design. Wat de stijl ook is: een laag tv meubel is hip. Dit komt ook omdat onze schermen steeds groter worden en daarboven een zwevende flatscreen mooi tot zijn recht komt.

Zwevend tv meubel

Zwevende tv meubels zijn naast lage tv meubels ook razend populair. Ze geven een luchtig en rustige look aan je interieur. Vaak kiest men er ook nog voor om de televisie er zwevend boven te hangen. Het voordeel is dat je altijd goed kunt schoonmaken onder het tv meubel en een rustige ruimte creëert door het zwevende effect.

Tv meubel met opbergruimte

Als je weinig opbergruimte hebt in je woonkamer is een tv meubel inclusief opbergruimte een ideale keuze. Het kost iets meer maar dan heb je in principe ook direct een deel van een kast. En niet te vergeten: je kunt dit stijlvol inrichten met jouw mooiste potten, vazen, boeken of andere kunst.

Ingebouwd tv meubel

Wanneer je de ruimte in het budget hebt is een ingebouwde tv meubel de beste keuze. Je kunt dit namelijk geheel op jouw huis, ruimte, smaak, behoefte en stijl laten afstemmen. Soms wordt er zelfs een nep haard aan toegevoegd of speciale vakken voor mooie boeken of foto’s. Je kunt het zo inrichten als je zelf wilt.

Tot slot nog een laatste tip: wanneer je een tv meubel hebt uitgekozen en deze in je muur gaat bevestigen, bekijk dan altijd of je achterwand stevig genoeg is om het meubelstuk eraan op te hangen. Niet alle muren zijn even sterk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *