Zo verbeter je de akoestiek van je woning

Wanneer je een woning inricht is het belangrijk om daarbij ook rekening te houden met de akoestiek. Een ruimte waarbij de akoestiek niet goed is, kan heel vervelend zijn. Elke keer een nagalm tijdens het praten, is heel storend. De akoestiek is met een paar simpele trucs te verbeteren.

Inrichting

Heb je een grote, holle ruimte is het verstandig deze zoveel mogelijk in te richten. Vaak is het zo dat hoe meer je een ruimte vult, hoe minder de nagalm wordt. Zo kan je ervoor kiezen voor een lange kale muur een schuifdeurkast op maat te plaatsen. Naast het feit dat je hem helemaal kan laten maken zoals je zelf wilt, zorgt een kast voor een muur voor opvulling in de ruimte wat de akoestiek verbeterd. Ook meubels als een bank en stoel, en een vloerkleed dragen bij aan de verbetering van de akoestiek. Wat vaak onderschat wordt, is de meerwaarde van raamdecoratie en in het specifiek gordijnen, voor de verbetering van de akoestiek. Grote raampartijen kunnen zorgen voor extra galm in een ruimte, door deze te bedekken met stijlvolle gordijnen zorg je dat de nagalm gereduceerd wordt. Vaak zijn deze maatregelen voldoende om de nagalm te voorkomen. Mocht dit niet zo zijn, heb je ook specifieke oplossingen.

Akoestische panelen

Mocht de inrichting van de ruimte niet voldoende helpen bij het reduceren van de nagalm, zijn er speciale stijlvolle akoestische panelen die de nagalm absorberen, waardoor je nog minder last hebt van nagalm. Akoestische panelen zijn geluidsabsorberende panelen die je vlak onder het plafond of tegen de wanden aan plaatst. Deze panelen worden ook vaak bij grote kantoorruimten gebruikt. Naast de functionele eigenschap die een akoestisch paneel heeft, wordt het tegenwoordig vaak ook gebruikt als decoratie. Zo kan je de woninginrichting extra uitstraling meegeven met stijlvolle panelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *